Igračica ŠF Respekt
309

Lejla Salihović predstavlja BiH u finalu Turnira prijateljstva u Madridu

Klix.ba
Lejla Salihović
Lejla Salihović
Igračica Škole fudbala Respekt Lejla Salihović predstavljat će našu zemlju u finalu turnira Football for friendship, koji se ove godine održava u Madridu.

Nakon cjelodnevnih utakmica u kojima je učestvovalo nekoliko stotina dječaka i djevojčica iz čak 57 zemalja, naša Lejla se sa svojom ekipom uspjela plasirati u finale, koje se sutra igra na glavnom trgu u Madridu.

Za Lejlu, ali cijelu delegaciju BiH u Madridu, ovo je veliki uspjeh i niko nije mogao sakriti oduševljenje, a stigle su i čestitke iz regiona, s obzirom na to da je naša zemlja prvi put u finalu.

Inače, naša delegacija učestvovala je i u obaranju svjetskog Guinnessovog rekorda.

Cilj je bio da predstave najveći broj različitih nacionalnosti nogometaša u okviru aktivnog nogometnog programa na terenu u historiji ovog sporta do sada, pred zvaničnim bilježnikom ove renomirane publikacije.

Stručni žiri je potvrdio da su djeca 57 različitih nacija koja su danas učestvovala na treningu, postavila svjetski Guinnessov rekord.

Ambasadori BiH u Madridu su djeca iz četiri bh. grada i opštine Banja Luke, Sarajeva, Teslića i Gračanice - Slavko Roguljić, Anja Gačić, Samra Osmanović i Lejla Salihović.