Liga prvaka
23

Dinamo remizirao s Ferencvarošem: Igrala tri bh. igrača, Hajrović pogodio prečku

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Dinama i Ferencvaroša odigrali su na Maksimiru u Zagrebu u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka neriješeno 1:1 pa će putnik za naredno kolo biti poznat tek nakon revanša koji se igra za sedam dana u Mađarskoj.

Odlično je krenulo po Dinamo budući da su poveli već u sedmoj minuti utakmice. Olmo je napravio sjajan solo prodor i potom savladao Dibusza za 1:0.

Do odlaska na odmor redala se prilika za prilikom pred golom Mađara i zaista je pravo čudo da su primili svega jedan pogodak. Najbolju od tih šansi propustio je bh. internacionalac Izet Hajrović u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je opasno šutirao i zaprijetio golmanu Ferencvaroša.

U nastavku se probudio i Ferencvaroš te smo gledali dosta izjednačenu utakmicu s velikim brojem prilika s obje strane. Iz jedne takve gosti su izjednačili. Livaković je prvo lagano odbranio šut Nguena, ali je Siger prvi stigao na odbijenu loptu i glavom je pospremio u mrežu za 1:1.

Krenuo je Dinamo odmah žestoko po novo vodstvo, a najbliži je bio već pet minuta kasnije kada je Hajrović odbijenu loptu poslao u prečku. Potom je i Olmo uputio projektil, ali je golman fantastično odbranio.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja pa je meč okončan neriješenim rezultatom.

Hajrović i bh. reprezentativac Amer Gojak su počeli od prve minute za Dinamo, ali su obojica zamijenjena u 69. minuti. S druge strane, Eldar Ćivić je za goste u igru ušao posljednjih sedam minuta.