Odluka u produžecima
0

Dinamo osmi put u historiji izborio plasman u grupe Lige prvaka nakon drame na Maksimiru

H. H.
Trenutak kada je Petković postigao gol škaricama (Foto: EPA-EFE)
Trenutak kada je Petković postigao gol škaricama (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Dinama plasirali su se u Ligu prvaka pobjedom nakon produžetaka protiv norveškog Bodo/Glimta rezultatom 4:1 i osmi put u historiji igrat će grupnu fazu najelitnijeg nogometnog takmičenja.

Nakon što su u prvom meču poraženi 1:0, zagrebački Modri su samo za 45 minuta uspjeli doći do rezultata koji ih je u tom trenutku vodio dalje.

Prvo je Oršić u 4. minuti načeo mrežu Norvežana, a u 35. minuti često kritikovani Bruno Petković je postigao možda i gol karijere. Ristovski je ubacio u šesnaesterac, Petković je primio i onda prekrasnim udarcem škaricama pogodio za 2:0.

Prije toga Ademi je sjajnim udarcem pogodio prečku, ali u nastavku smo gledali potpuno drugu sliku na terenu.

Bodo je dominirao i zasluženo je smanjio na 2:1 u 70. minuti kada je pogodio Gronbaek. I kada su se očekivali penali, Drmić je u 117. minuti pogodio za 3.1, da bi veliku pobjedu Dinama za konačnih 4:1 ovjerio Bočkaj u 120. minuti.

Veliki uspjeh napravili su Glasgow Rangersi koji su golom Čolaka kao gosti pobijedili PSV 1:0 i nakon niza godina vratili su se u nogometnu elitu. U prvom meču na Ibrox Parku bilo je 2:2.

Trabzonspor je na svom terenu odigrao 0:0 protiv Kopenhagena i nije uspio da se plasira u grupnu fazu nakon što je u prvom meču poražen na gostovanju 2:1.

Žrijeb grupne faze odžat će se sutra u Nyonu s početkom u 18 sati.

Rezultati i strijelci:

Dinamo - Bodo/Glimt 4:1 (0:1)(Oršić 4', Petković 35', Drmić 117', Bočkaj 120' / Gronbaek 70')

PSV - Rangers 0:1 (2:2) (Čolak 60')

Trabzonspor - FC Kopenhagen 0:0 (1:2)