Nogomet
0

Del Bosque: Costa nema zagarantovano mjesto u reprezentaciji

Totalsport
Diego Costa (Foto: AFP)
Diego Costa (Foto: AFP)
Selektor španske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque naglasio je kako se napadač Atletico Madrida Diego Costa mora dokazati ukoliko želi zaigrati za njegov tim.

Costa je nedavno objavio svoju odluku da zaigra za špansku reprezentaciju iako je rođen u Brazilu uz objašnjenje da mu je "Španija dala sve". No, to ne znači da će u redovima aktuelnih evropskih i svjetskih prvaka imati privilegije.

"Diego Costa nema neograničene kredite. Istina je da se osjećamo malo obavezni prema njemu, ali konačna odluka bit će donesena ovisno o njegovim igrama tokom sezone", rekao je Del Bosque.

"Bila je za njega teška i rizična odluka promijeniti svoj san igranja za Brazil i umjesto toga braniti čast Španije. On donosi zdravu konkurenciju u napad tima i izabrat ćemo one najbolje. Ima još dovoljno utakmica u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo i dobit će svoju priliku".

Costa ove sezone igra u sjajnoj formi za Atletico i s 13 golova izjednačen je na listi najboljih strijelaca Primere sa Cristianom Ronaldom.