Nogomet
0

Diego Costa: U Brazilu sam rođen, ali Španija mi je dala sve

Totalsport
Diego Costa (Foto: AFP)
Diego Costa (Foto: AFP)
Nakon što je obznanjeno da je brazilski nogometaš Diego Costa odlučio odbiti reprezentativni dres Brazila i čekati poziv španskog selektora, napadač Atletico Madrida se po prvi put obratio javnosti.

"Bila je to jedna od najtežih odluka u mom životu. Birati između zemlje u kojoj ste rođeni i zemlje koja vam je dala sve nije lako. Dobro sam razmotrio cijelu situaciju i zaključio da želim igrati za zemlju u kojoj sam sve postigao. Sve što imam u svom životu dala mi je Španija. Ovdje osjećam ljubav od strane navijača i osjećam se kao kod kuće. Stoga sam se odlučio za dres Furije", rekao je Diego Costa za klupsku televiziju Atletico Madrida.

"Nadam se da će ljudi shvatiti moju odluku. U Brazilu živi moja porodica i to je država u kojoj sam rođen. No Španija mi je dala sve. Nadam se da ću kada okončam karijeru bez problema moći šetati ulicama Brazila i živjeti miran život sa svojom porodicom", veli Costa, kojeg je selektor Brazila Luiz Felipe Scolari već prozvao zbog ovakve odluke.

Ove sezone Costa igra u sjajnoj formi za Atletico, klub čiji je član od 2007. godine, te je s 11 golova u 10 utakmica trenutno najbolji strijelac Primere. Ukoliko ga Del Bosque pozove, svoj debi u dresu Furije mogao bi imati 19. novembra u prijateljskoj utakmici protiv Južnoafričke Republike.