Nogomet
1

Del Bosque: Španija je trebala igrača kao Diego Costa

Totalsport
Vicente del Bosque (Foto: AFP)
Vicente del Bosque (Foto: AFP)
Dosta je prašine već podigao, a i još će, sjajni brazilski 25-godišnji nogometaš Diego Costa, inače prvi igrač madridskog Atletica i trenutno prvi strijelac Primere.

Iako rođen u Brazilu Diego Costa je odlučio u reprezentativnom smislu nastupati za Španiju, a u četvrtak je primio i službeni poziv izbornika europskih i svjetskih prvaka, Vicentea del Bosquea.

Selektor španske reprezentacije pozvao je napadača Atletica za prijateljske utakmice ovoga mjeseca protiv Ekvatorijalne Gvineje i Južnoafričke Republike.

Tokom oktobra je Diego Costa potpisao pismo u kojem je izrazio želju za igranjem u dresu Španije, a takvo nešto je potkrijepio riječima da mu je u nogometnom smislu ta zemlja dala sve.

"Sastali smo se s njim u septembru i tada je krenula ta priča. Mi smo bili iskreni i on je bio iskren. Njegovo je stajalište sasvim čisto, ali i ja ovom prilikom navodim da ova cijela situacija, naravno, njemu neće pomoći u nikakvom smislu. On nema zagarantirano mjesto u timu, užem ili širem popisu. Svi su na nuli, pa ćemo vidjeti", rekao je Del Bosque, te dodao:

"Lako je sada zaključiti da je Diego Costa u fantastičnoj formi. To svi vidimo. Ja se samo nadam da će ostati takav jer ćemo dobiti novog sjajnog igrača u rotaciji. Iskreno, trebali smo svježu krv, drugačijeg igrača i dobili smo ga u njemu", zaključio je Del Bosque.