Nogomet
0

Del Bosque: Ancelotti je obogatio nogomet

Totalsport
Vicente del Bosque (Foto: EPA)
Vicente del Bosque (Foto: EPA)
Izbornik španske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque nahvalio je rad Carla Ancelottija nakon plasmana njegovog Real Madrida u finale Lige prvaka.

Ancelotti je u prvoj sezoni za kormilom Kraljevskog kluba osvojio Kup kralja, a u finale Lige prvaka plasirao se impresivnom 5-0 ukupnom pobjedom protiv aktualnog prvaka Bayerna.

"Ancelotti je dobar za nogomet i obogatio ga je. Osim dobrih odnosa i manira koje je pokazao tako je uspio voditi kompliciranu momčad kakvu Madrid ima", rekao je Del Bosque za Marcu.

"Gradio je svoj tim malo po malo. Ne od prvog dana, ali s vremenom ekipa je postala homogena i stvorena je dobra osovina."

Komentirao je Del Bosque i Bayernovog stratega Papa Guardiolu, a sve u svjetlu njegovog teškog poraza od Reala u Münchenu (0-4).

"Bio je to Guardiolin najgori dan. Divim mu se zbog rada u Barceloni i izazova s kojima je suočen u Bayernu. To je težak klub, ali Guardiola je jak karakter i za njega je pravi izazov voditi momčad poput njihove, u drugačijoj ligi. On je sjajan primjer španskog trenera."