Nogomet
1

Ancelotti: Deseti naslov u Ligi prvaka je san

Totalsport
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti, talijanski strateg na klupi Real Madrida, izjavio je kako bi eventualno osvajanje desetog naslova prvaka "kraljevskog kluba" bilo "ostvarenje sna".

Nakon dva uzastopna prvenstvena poraza, od Barcelone i Seville, Real Madrid je pao na 3. mjesto na tabeli Primere. U srijedu će odigrati prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka protiv dortmundske Borussije.

"U prvenstvu smo skliznuli na 3. mjesto nakon dva poraza u nizu. Naš san je osvajanje desetog naslova za klub u Ligi prvaka, ali špansko prvenstvo nam je i dalje konkretan cilj", izjavio je Ancelotti za jednu radiostanicu.

"Španska liga je vrlo zanimljiva. Osim tri ekipe na vrhu, tu su i sastavi poput Athletic Bilbaa, koji su vrlo konkurentni. Španski nogomet je drugačiji od talijanskog. Odražava filozofiju i kulturu ove zemlje. Ekipe uglavnom vole igrati s puno posjeda lopte. Talijanski nogomet proživljava određene trenutke. Postoje neki ciklusi. On je tehnički i dalje konkurentan, ali za poboljšanje postoji potreba za inovacijama u infrastrukturi. Španski nogomet je živ, ima mladih igrača koji su zanimljivi. Mi smo, recimo, doveli pet igrača u tim ove sezone, ali svi pričaju samo o Garethu Baleu", nizao je misli Ancelotti.

Pohvalio je gradskog rivala Atletica, lidera na tabeli španskog prvenstva.

"Oni su poput talijanske ekipe, jedna od rijetkih koja ne prakticira 'tiki-taku'. Zapravo su nevjerovatno iznenađenje. Neki su očekivali da će otpasti iz utrke za prvaka, ali nisu. Imaju pozitivnu klimu unutar tima".