Nogomet
12

Damir Zlomislić: Igrači Sarajeva su pod velikim pritiskom, Široki će biti prvak BiH

Klix.ba
Damir Zlomislić
Bosanskohercegovački internacionalac Damir Zlomislić, koji je jesen u Rijeci proveo oporavljajući se od povrede, od januara nastupa za rumunski Brasov.

Epizoda u Rumuniji dobro je započela za nekadašnjeg fudbalera GOŠK-a i Širokog Brijega koji će se u ovom klubu zadržati do kraja ove sezone.

“Dobro sam se snašao u novom klubu. Igrao sam sve utakmice dosad. Zadovoljan sam svojom formom, posebno uzimajući u obzir da je iza mene duža pauza i neugodna povreda”, izjavio je Zlomislić za portal Klix.ba.

Brasov je trenutno desetoplasirani tim na tabeli sa četiri boda više u odnosu na zonu ispadanja.

“Do posljednjeg kola će biti neizvjesno s obzirom na to da ispada šest klubova. Pred nama je još deset mečeva, od kojih su dva protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak i to na našem stadionu”, dodao je Zlomislić.

Čelnici Rijeke su ga nakon duže pauze odlučili posuditi u Rumuniju do narednog ljeta.

“Naljeto se sigurno vraćam u Rijeku. Prije nego što sam došao na posudbu u Rumuniju potpisao sam novi dvogodišnji ugovor. Nadam se da će Rijeka osvojiti Kup Hrvatske”, optimističan je Damir.

Zlomislić nije jedini bh. internacionalac u najboljoj ligi Rumunije.

“Tu je Gordan Bunoza koji sa uspjehom igra u Dinamu iz Bukurešta. Standardan je i igra u dobroj formi. Nedavno smo igrali protiv njih, pobijedili smo ih 1:0”, kazao je fudbaler Brasova.

Sa zanimanjem prati dešavanja u Premijer ligi BiH, gdje je do ljeta 2012. godine nastupao u dresu Širokog Brijega.

“Sarajevo je pod velikim pritiskom. Njihovi igrači ne pokazuju ono što znaju i mogu. Široki Brijeg igra najbolje, Slaven Musa to odlično vodi, i nadam se da će na kraju osvojiti naslov prvaka BiH”, izjavio je Zlomislić.