Nogomet
163

Zrnanović novo pojačanje Slobode: Opstanak nije u pitanju, naše ekipa može više od toga

Piše: D. B.
Dilaver Zrnanović
Dilaver Zrnanović
Tridesetogodišnji bh. defanzivni nogometaš Dilaver Zrnanović novo je pojačanje tuzlanske Slobode. On je danas već odigrao prvu utakmicu za svoj novi klub, a u razgovoru za portal Klix.ba je otkrio kako je došlo do saradnje s Tuzlacima, kao i očekivanja od proljetnog dijela sezone.

"Razgovarao sam s predjednikom Azmirom Husićem i postigli smo dogovor. Ugovor je spreman i uskoro ću potpisati do kraja sezone. Šta će biti na ljeto, nisam siguran", izjavio je Zrnanović.

On je 2012. godine napustio FK Sarajevo i prešao u azerbejdžanski Simurq, gdje je bio standardni član prve postave.

"Igrao sam standardno, ali je došlo do nesuglasica s predsjednikom kluba. Bio sam gotovo dogovorio produženje saradnje na još jednu godinu, ali se to nije dogodilo. Trener je bio nedorečen kad smo se vidjeli, pa sam odlučio potražiti novu sredinu. Imao sam ponudu iz Kazahstana, ali sam odlučio vjerovati u projekt Slobode i pristati na poziv Husića i trenera Musemića", rekao je tridesetogodišnji defanzivac.

Cilj Slobode na proljeće je napraviti zapažen rezultat.

"Opstanak Slobode nije u pitanju. Ekipa je sačinjena od kvalitetnih igrača, što se moglo vidjeti i danas protiv Željezničara. Gol za 2:2 smo primili u samom finišu. Ipak, pokazali smo da smo dobra ekipa, a ovo je bila samo pripremna utakmica", kazao je Zrnanović.

On je ranije nosio dres Sarajeva, kluba prema kojem i sada gaji simpatije te smatra da će Bordo ekipa sigurno osvojiti titulu na kraju sezone.

"Profesionalac sam i igrat ću maksimalno za svoj klub, ali mi je svakako drago kad Sarajevo pobjeđuje, posebno velike protivnike kao što je npr. Partizan. Pratim redovno igre kluba, imam dosta prijatelja tamo. Posebno mi je drago što će ove sezone osvojiti titulu", završio je Zrnanović.