Nogomet
29

Zajko Zeba potpisao za Slobodu: S Musemićem ću raditi u interesu kluba

Piše: D. B.
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tridesetjednogodišnji bh. nogometaš Zajko Zeba novo je pojačanje tuzlanske Slobode.

Zeba je nakon raskida ugovora s makedonskom Shkendijom dobio nekoliko ponuda, a odlučio se za Slobodu.

"Imao sam nekoliko ponuda, konkretna je stigla iz Osijeka, gdje sam i krenuo na dogovor, ali me je u međuvremenu kontaktirao predsjednik Slobode, ponudio mi odličan ugovor, koji sam i prihvatio. Ekipi ću se priključiti u ponedjeljak, kad ćemo početi pripreme za proljetni dio sezone. Dogovoreno je da potpišem ugovor na godinu i po dana", izjavio je Zeba za portal Klix.ba.

Zeba je postao prvo pojačanje Slobode u zimskom prijelaznom roku. koje je doveo novi trener tuzlanskog kluba Husref Musemić. Kao što je već poznato, Musemić i Zeba su ranije bili rivali, Musemić je bio trener FK Sarajevo, a Zeba nogometaš FK Željezničar. Iskusni vezni igrač tvrdi da će rivalstvo prerasti u uspješno partnerstvo.

"Sloboda ima dobar plan za proljeće. To je velik klub s tradicijom. Sada je tu i Musemić s kojim sam u korektnim odnosima. Ostavio je veoma dobar dojam na mene i radit ćemo zajedno u interesu Slobode. Husref će napraviti dobru ekipu koja neće imati problema da osigura opstanak na proljeće. Klub će se vratiti na staze stare slave", završio je Zeba.