Nogomet
31

Zeba: Nemamo imperativ u Gradačcu, ali želimo nastaviti pozitivan niz

Piše: D. Brkić
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Još od vremena Adnana Osmanhodžića, Darka Vojvodića ili Tarika Okanovića, govore vatreni navijači crveno-crnih, tuzlanska Sloboda nije imala tako lucidnog organizatora igre kakav je Zajko Zeba.

U Tuzlu je nekadašnji igrač Željezničara, Zrinjskog, Olimpica, Maribora... stigao u zimskom prelaznom roku, a svojim golovima, asistencijama i rijetko viđenim minijaturama osvojio je srca probirljive publike sa zapadne strane stadiona Tušanj.

"Odlično sam se uklopio u tim Slobode, mogu reći da se osjećam kao kod kuće. Imamo dobar tim, kockice su posložene u klubu, tako da je pravo zadovoljstvo igrati. U suštini atmosfera zavisi od rezultata, a mi smo zajedno sa našim trenerom Husrefom Musemićem gotovo i teoretski osigurali opstanak u Premijer ligi BiH", kaže Zajko Zeba.

Naredna stanica je Banja Ilidža u Gradačcu, gdje će tuzlanska momčad odigrati kantonalni derbi sa Zvijezdom.

"Možda prvi put ovog proljeća nemamo imperativ, nemamo taj neki pritisak iznad glava. Očekujem da iskoristimo upravo taj momenat i nastavimo pozitivnu seriju. Znamo da će biti teško, jer je Zvijezdi utakmica sa nama faktički posljednji voz u borbi za opstanak. Ipak, za nas prvenstvo nije gotovo i mi želimo odigrati što bolje možemo do kraja".

Sa Slobodom se dogovorio do kraja sezone uz mogućnost produženja saradnje.

"Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Nisam protiv ostanka u Slobodi, jer ponavljam da imamo izuzetnog trenera i odličnu ekipu. Imao sam načelne pregovore, pa ćemo vidjeti", kaže Zajko Zeba, novi ljubimac tuzlanskih navijača.