Nogomet
8

Sloboda počela pripreme, trenirala 22 fudbalera

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Fudbaleri tuzlanske Slobode počeli su pripreme za predstojeću premijerligašku sezonu u kojoj imaju visoke ambicije.

Klupsko rukovodstvo uspjelo je na Tušanj dovesti Ibrahima Škahića (Velež), Nemanju Govedaricu (Slavija), Amera Ordagića (Zvijezda), Nemanju Stjepanovića (Rudar Velenje), Aleksandra Nikolića (Goražde) i Ivana Kostića (Borac), dok su ugovoru produženi i sa Zajkom Zebom, Mersudinom Ahmetovićem, Muhamedom Mujićem... Prvi trening na stadionu Sloge u Simin Hanu obavila si 22 fudbalera sa kompletnim stručnim štabom.

"Doveli smo ciljana pojačanja, ali imali smo i odlazaka. Pred nama je da ukomponujemo tim i da nastavimo pružati dobre igre kao prošlog proljeća. Na današnjoj prozivci nije bilo Elvisa Sarića i Stefana Čolovića, a ja ne znam prave razloge njihovog izostanka", kaže trener Husref Musemić.

Na probi se nalazi još nekoliko igrača, ali nije poznato da li će se i sa njima dogovoriti saradnja.

Tuzlaci će narednih nekoliko dana trenirati u svom gradu, poslije čega slijedi odlazak na Kupres i prva prijateljska utakmica sa bijeljinskim Radnikom.

Potom će Tuzlaci na Pohorje gdje će, sudeći po najavama, igrati i sa Paleromom iz Serie A.

Zajko Zeba je svakako fudbaler koji je svojim igrama osvojio srca tuzlanske publike te je to bio jedan od razloga zašto nije prihvatio ponude drugih ekipa.

"Nisam imao potrebu da mijenjam sredinu. Nastavit ćemo tamo gdje smo stali, mada predstojeće prvenstvo neće biti lako. Ipak vjerujem kako se Sloboda neće boriti za opstanak, odnosno da ćemo biti u samom vrhu tabele Premijer lige BiH", kaže Zeba.