Nogomet
10

Goran Zakarić: Sa Zrinjskim se želim boriti za šampionsku titulu

Klix.ba
Goran Zakarić
Goran Zakarić
Goran Zakarić je Široki Brijeg nedavno zamijenio Zrinjskim. Jedan od najboljih igrača Premijer lige u minule dvije sezone došao je na jednogodišnju posudbu u redove bivšeg prvaka BiH nakon što se korektno rastao sa Širokobriježanima.

“Shvatio sam da je vrijeme da promijenim sredinu. Čelnici Dinama nudili su mi angažman u dva kluba u Hrvatskoj, da bi se u međuvremenu pojavio Zrinjski, pa sam na kraju na zadovoljstvo triju strana završio u Mostaru. Već sam se priključio saigračima na Kupresu gdje sam srdačno dočekan“, izjavio je Zakarić koji u narednoj sezoni ima visoke ambicije.

“Želja mi je sa novim klubom boriti se za naslov prvaka, kao i u Kupu BiH otići do kraja. Lično se nadam da ću vratiti nekadašnju formu, te probuditi interes novog selektora. Što se tiče Evrope vjerujem da ćemo ostvariti zapažen rezultat“, dodao je Zakarić.

Gorana je obradovao trijumf reprezentacije na Izraelom. Uživao je u igri nekadašnjih saigrača iz reprezentacije.

“Najvažnije je da smo pobijedili i vratili se ponovo u život. Do kraja možemo ostvariti tri pobjede i izboriti makar baraž kroz koji možemo do Francuske. Nadam se da ćemo narednog ljeta igrati na Evropskom prvenstvu“, optimistično je najavio Zakarić.