Beograd u strahu
0

Crvena zvezda i Partizan igraju derbi pred publikom

Sarajevo-x.com
Predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice superligaša dogovorili su se na sastanku kod ministra policije Ivice Dačića da 139. derbi bude odigran u subotu, kako je predviđeno kalendarom, i to pred punim tribinama Marakane.

Sastanku koji je trajao više od tri sata prisustvovali su predsjednici dva kluba Vladan Lukić i Dragan Đurić, predsjednik i generalni sekretar FSS Tomislav Karadžić i Zoran Laković, predsjednik Zajednice Superligaša Dragoslav Janković i direktor policije MIlorad Veljović.

Učesnici sastanka nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima, pa se očekuje zvanično saopštenje, piše beogradski "Press".

Utakmica će se igrati u subotu u 13 sati, a policija je najavila da će susret obezbjeđivati 4.000 policajaca.

Duel između Crvene zvezde i Partizana označen je kao utakmica visokog rizika. Utakmica je bila pod velikim znakom pitanja zbog serije incidenata koji su prethodili "vječitom derbiju", uključujući sukobe policije i izgrednika na beogradskim ulicama tokom Parade ponosa, ali i napada na golmana Vladimira Stojkovića pred utakmicu Italija - Srbija, koja je zbog izgreda huligana prekinuta u Genovi.