Ultimatum čelnika Partizana
0

"Derbi igramo samo pred praznom Marakanom"

Sarajevo-x.com
Predsjednik beogradskog Partizana Dragan Đurić rekao je da će njegov klub igrati predstojeći vječiti derbi samo pod uslovom da stadion Crvene zvezde bude prazan, pišu srbijanski mediji.

Na sastanku zvaničnika Zvezde, MUP-a Srbije i Zajednice Superlige, održanoj u ponedjeljak u Beogradu je zaključeno da postoje uslovi za odigravanje meča, ali u ranijem terminu, od 13 ili 14 sati i to uz prisusvo publike. Za konačnu odluku čeka se povratak Partizana iz Portugala, gdje igraju utakmicu Lige prvaka sa Bragom.

Đurić, međutim, kaže da su mu za tako nešto potrebne pismene garancije organizatora meča, Crvene zvezde, koja, pak, nije spremna na taj korak, ali i MUP-a i FSS-a.

"Igraćemo derbi, pod uslovom da tribine budu prazne", rekao je Đurić.

U međuvremenu se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je istakao da nije MUP taj koji treba dao odredi hoće li se derbi igrati.

"Nije na MUP-u da odlučuje da li će neka utakmica biti odigrana ili ne. Da li će biti odigrana i da li će joj publika prisustvovati, mora biti odluka fudbalske organizacije", rekao je Dačić novinarima u Palati "Srbija".

Minstar je napomenuo da je za organizaciju i dalji nastavak fudbalskog prvenstva bitno da svi preuzmu odgovornost, ali i da klubovi razgovaraju sa navijačima.

Dačić je podsjetio da je policija sve dosadašnje derbije Partizana i Zvezde smatrala utakmicama visokog rizika i da je na njima uvijek bilo nekoliko hiljada policajaca, pa će to biti slučaj i sada.

Derbi bi trebalo da bude održan u subotu, 23. oktobra.