Vrhunski taktičar
12

Conte otkrio šta je uradio na poluvremenu prije spektakularnog Interovog preokreta

F. Z.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera slavili su sinoć nakon spektakularnog preokreta protiv gradskog rivala Milana rezultatom 4:2 u 23. kolu italijanske Serije A.
Milan je nakon prvih 45 minuta susreta imao prednost rezultatom 2:0, a onda je do 54. minute Inter anulirao prednost gradskog rivala. Golovima De Vrija i Lukakua Nerazzurri su došli do trijumfa rezultatom 4:2.

Trener Intera Antonio Conte je poručio nakon utakmice da je zadovoljan reakcijom ekipe, a svi se pitaju šta je rekao nogometašima u svlačionici na poluvremenu. Otkrio je Conte kako nije želio mnogo kritikovati svoje igrače te da je odgovornost preuzeo na sebe.

"Nisam morao mnogo govoriti na poluvremenu. Mislim da u teškim situacijama morate preuzeti odgovornost. Moja odgovornost je bila velika s obzirom na to da smo gubili 2:0 na poluvremenu. Ostali smo jedni uz druge od početka do kraja. Moramo zapamtiti ono što smo uradili večeras i to će nam pomoći u budućnosti u sličnim situacijama. Ne može svako odigrati drugo poluvrijeme tako i postići četiri pogotka protiv Milana", rekao je Conte i dodao:

"Igrači su znali gdje smo pogriješili u prvom poluvremenu. Važno je da znamo da se ne može ući u svaku utakmicu isto, dio taktike je i da shvatimo da se ne može uvijek igrati visoki presing. Ovo je bila važna noć. Pomogla nam je da shvatimo kako uvijek moramo koristiti mozak, a potom srce i noge", istaknuo je Conte.