Serie A
242

Spektakularan preokret u gradskom derbiju: Inter gubio 0:2 pa potpuno razbio Milan

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera pobijedili su na Giuseppe Meazzi nakon velikog preokreta ekipu Milana rezultatom 4:2 te tako zasjeli na prvo mjesto tabele Serije A iskoristivši jučerašnji kiks Juventusa.

Da će milanski rivali pružiti odličnu partiju dalo se naslutiti već u devetoj minuti kada je Calhanoglu pogodio stativu. Inter brzo uzvraća nakon kornera kojeg je izveo Sanchez, a udarac Godina glavom otišao malo kraj stative.

Najveća šansa do tada na utakmici viđena je u 24. minuti. Lukaku je sjajno probio, vratio povratnu na koju natrčava Vecino, ali Donnarumma to bez problema zaustavlja.

Potom je uslijedilo nevjerovatan rasplet prvog poluvremena. Pet minuta prije odlaska na odmor Ibrahimović nadskače Godina i spušta loptu koju Rebić šalje u mrežu za 0:1.

Međutim, nije se Milan tu zaustavio budući da je Ibrahimović u sudijskoj nadoknadi neometan glavom udvostručio prednost Rossonera za miran odlazak na odmor.

Ipak, samo osam minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Interu da izjednači. Prvo je Brozović pospremio odbijenu loptu u mrežu za 1:2, a izjednačenje je donio Vecino dvije minute kasnije za ludi početak nastavka derbija.

Gol koji je gotovo riješio pitanje pobjednika postignut je u 70. minuti. Candreva je centrirao iz kornera, a De Vrij glavom iz gotovo nemoguće pozicije donio veliki preokret Interu.

Milan je bio u nokaut pa je Eriksen pogodio prečku iz slobodnog udarca u 81. minuti, a u sudijskoj nadoknadi Lukaku je postavio konačnih 4:2.

Inter sada ponovo dijeli prvo mjesto Serije A s Juventusom, dok je Milan pao na desetu poziciju.

Tabela: