Nogomet
73

Ćiro za Klix.ba: Reputacija mi ne dozvoljava da se nudim, Slišković je najbolje rješenje

Piše: A. D.
Miroslav Ćiro Blažević
Miroslav Ćiro Blažević
Iako skoro u devetoj deceniji, Miroslav Ćiro Blažević i danas je aktivan na klupi Zadra. U HNL-u mu baš i ne cvjetaju ruže, ali vremešni mag se ne predaje.

Plasman na veliku smotru sa Zmajevima ostao je Ćirin nedosanjan san. Priznaje da bi sa zadovoljstvom prihvatio poziv Nogometnog saveza BiH, iako je svjestan da su šanse da ponovo sjedne na klupu naše reprezentacije male.

"Ja se ne nudim, to mi moja reputacija ne dozvoljava. Mene niko nije zvao i vrlo je vjerovatno da ljudi koji vode naš Savez imaju druge planove. Laž je da bih odbio razgovarati ukoliko bih ponovo dobio poziv iz Sarajeva", izjavio je Blažević za Klix.ba.

U medijima se pojavila Ćirina izjava kako bi bez problema, bez obzira na trenutno stanje, Zmajeve odveo do Francuske.

"Samo šarlatan u fudbalu nešto može garantovati, ali ja znam da bih u reprezentaciji posložio stvari. Kada vidim kvalitet naših igrača smatram da i dalje postoji velika mogućnost da se plasiramo u Francusku", optimističan je Blažević.

Blaževićev favorit za Sušićevog nasljednika Robert Prosinečki otpao je iz utrke, a uži krug danas čine Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Milovan Rajevac, Blaž Slišković i Amar Osim.

"Ne znam kako stvari stoje, ali od imena koje ste mi nabrojali smatram da je najbolje rješenje Blaž Slišković. On ima najviše selektorskog iskustva među kandidatima koji su preostali", smatra Ćiro.