|

Ćiro za Klix.ba: Robert Prosinečki je pravi čovjek za našu reprezentaciju BiH

Ćiro za Klix.ba: Robert Prosinečki je pravi čovjek za našu reprezentaciju BiH
94
Piše: N. Jamaković
18.11.2014. u 14:54
214
komentara
94

dijeljenja
Ćiro za Klix.ba: Robert Prosinečki je pravi čovjek za našu reprezentaciju BiH Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši selektor nogometne reprezentacije, trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević za Klix.ba je komentarisao posljednja dešavanja u vezi sa reprezentacijom BiH, te otkaz selektoru Safetu Sušiću.
"Vrlo mi je žao Sušića, ali to je sudbina nas trenera i selektora. Kada nemaš rezultate, uvijek si u opasnosti da ostaneš bez posla. Nadam se da ljudi iz Saveza sada neće pogriješiti u izboru novog trenera", kazao je Ćiro, a potom dodao:

"Ako bih ja mogao dati prijedlog, jer mi nikako nije svejedno šta će se dešavati sa reprezentacijom BiH, čiji sam jedan dio, jer je to i moja reprezentacija - Robert Prosinečki je čovjek situacije i neko ko je u stanju pobijediti sve preostale utakmice do kraja kvalifikacija. To je najbolji čovjek za reprezentaciju BiH, a ne treba zaboraviti da je Prosinečki napravio reputaciju jednom Slavenu Biliću jer je sve išlo preko njega u reprezentaciji Hrvatske".

Odbacio je svaku mogućnost da se on vrati za kormilo Zmajeva.

"Nažalost, u takvim sam godinama da takav posao više ne mogu preuzeti na sebe".

Osvrnuo se Ćiro potom i na težak poraz koji je reprezentacija BiH doživjela u Izraelu.

"Kao svakom navijaču kojem je stalo do reprezentacije, ona utakmica mi je bila mučna za gledati. Sada se treba okrenuti budućnosti, konsolidovati redove i početi pobjeđivati. Imamo kvalitet da se možemo nositi s kim god hoćeš", zaključio je Ćiro Blažević.
Prijavi grešku


Komentari (214)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...