Nogomet
263

Ko će naslijediti Sušića na klupi Zmajeva?

Piše: A. D.
Ime nasljednika selektora Safeta Sušića još uvijek nije poznato, a od jutros se spominje nekoliko imena koja su se u ostalom u kontekstu klupe reprezentacije spominjala i prethodno.

Mehmed Baždarević već dugo ima želju okušati se kao selektor, ali nikada do sad nije dobio povjerenje Nogometnog saveza. Najbliži je bio 2007. godine kada je izabran Fuad Muzurović.

Ozbiljan kandidat je i Faruk Hadžibegić koji dobro kotira u Nogometnom savezu s obzirom na značajnu ulogu koju je imao u Komitetu za normalizaciju i koji također ne bi imao ništa protiv da sjedne na klupu Zmajeva.

Amar Osim najuspješniji je premijerligaški trener i kao takav zavrijeđuje pažnju. Bivši trener Željezničara također je ozbiljan kandidat.

Od stranih trenera ponovo je aktualan Robert Prosinečki. Hrvatski stručnjak asistirao je Slavenu Biliću na klupi Vatrenih, a sa uspjehom je radio u Crvenoj zvezdi i turskom Kayeriju.

Javnost u Bosni i Hercegovini priželjkuje Vahida Halilhodžića koji je također jedan od kandidata. Kategorično “ne” danas je rekao i Dušan Bajević. Sergej Barbarez također dobro kotira među navijačima, a dežurni kandidat uvijek je i Blaž Slišković.

Za svog favorita možete glasati u anketi portala Klix.ba.