Nogomet
7

Chelsea poražen od Swanseaja u gostima, Begović branio cijeli meč

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 33. kolu Premiershipa Chelsea je poražen u gostima od Swanseaja rezultatom 1:0.

Ovo je prvi ligaški poraz u 15. meču Guusa Hiddinka u njegovom drugom mandatu na klupi Plavaca. Porazom su Plavci izgubili skoro sve šanse za plasmanom u Evropsku ligu naredne sezone.

Gol odluke postigao je Sigurdsson u 25. minuti kada je matirao bh. reprezentativca Asmira Begovića koji je branio cijeli meč.

Bournemouth je golovima Cooka (45+2') i Kinga (85') savladao Aston Villu (2:1) za koju je jedini gol postigao Jordan Ayew u 85. minuti.

Bodove su podijelili Watford i Everton (1:1). Oba pogotka postignuta su u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. McCharty je u 46. minuti doveo goste u vodstvo, a konačnih 1:1 postavio je Holebas u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela. Bh. reprezentativac Muhamed Bešić nije konkurisao za današnji meč.

Southampton je bez većih problema slavio protiv Newcastle (3:1), ekipu koja se bori za opstanak. Long (4'), Pelle (38') i Wanyama (55') bili su strijelci za domaći tim, dok je gol utjehe za Svrake postigao Townsend (65').

Crystal Palace je golom Puncheona (68') s minimalnih 1:0 savladao Norwich i tako upisao prvu pobjedu nakon katastrofalnog niza od 14 mečeva bez ligaške pobjede.

Tabela: