Ištuk, Musemić i Muzurović
0

Četiri kandidata za prvaka BiH, Husejinović osvježenje lige

Piše: Edin Isanović
Fuad Muzurović i Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fuad Muzurović i Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Iskusni nogometni bh. treneri Ivo Ištuk, Husref Musemić i Fuada Muzurović za Klix.ba prognozirali su ko bi, po njihovom sudu, mogao biti novi prvak BiH. Osim, toga govrili su o kvalitetima Saida Husejinovića i da li on može biti od koristi državnom timu.

Nekadašnji strateg visočke Bosne, Željezničara, Širokog Brijega i Rijeke, Ivo Ištuk, u pretendente za naslov prvaka BiH gura četiri tima.

"Kao i prošle godine za titulu će se boriti Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg i Borac. Plavi su ostavili istu ekipu, imaju iskustvo, ali to ne mora ništa da znači. Sve je otvoreno“, napominje Ištuk.

On podvlači kako je gledao nastupe "bordo sedmice“ u Evropskoj ligi.

"Husejinović ima izuzetan potencijal, ali se čini da u ovom trenutku treba popraviti fizičku spremu. Poznavajući Sušića mogu reći da on rijetko kada griješi!.

Husref Musemić smatra da će bitku za titulu voditi isti klubovi koje je nabrojao njegov prethodnik.

"Tim sa Grbavice ima skoro identičnu ekipu kao i prošle godine kada su dotakli vrh. Posjeduju određeni kvalitet, ali to nije garancija da će ponovo osvojiti naslov. Sarajevo i Široki Brijeg su ozbiljni kandidati za titulu“.

Za Husejinovića kaže da ga je pratio još dok je igrao u Werderu.

"On je kvalitetan nogometaš, bez dvojbe. Nije slučajno potpisao za jedan klub iz Bundeslige. Zaista ne znam zašto nije igrao više. Kada je stigao na Koševo rijetko ko je očekivao da će biti na ovakvom nivou. Moram reći da je on pravo osvježenje za Premijer ligu BiH. Mislim da u budućnost može i treba još napredovati i tada će, siguran sam, natjerati Sušića na poziv. Djeluje da još uvijek nije potpuno spreman“.

Ivo Ištuk
Ivo Ištuk
Bivši šef državnog tima BiH Fuad Muzurović napominje kako će utrka za najbolji tim Premijer lige BiH u sezoni 2012/13 biti neizvjesna.

"Sarajevo, Željo i Široki Brijge su glavni kandidati. U borbu se još može uključiti i banjalučki Borac. Vidjet ćemo nakon nekoliko kola kako će se stvari odvijati“.

Popularni Dajdža imao je riječi hvale za Husejinovića.

"Said ima veliki potencijal. Čuo sam da će ostati u Sarajevu i to me raduju. I Sušića su u vrijeme dok je igrao u bordo dresu tražili mnogi klubovi, ali je ostao na Koševu. Kasnije je preselio u PSG i napravio sjajnu karijeru.Možda tako bude i sa Husejinovićem. Mislim da još treba popraviti fizičku spremu i poziv u reprezentaciju će sigurno doći“, zaključio je Muzurović.