Nakon spektakla na Koševu
0

Husejinović: Ni u Njemačkoj nisam doživio ovakvu atmosferu

Piše: Dalibor Bošnjak
Said Husejinović slavi pogodak protiv Levskog (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Said Husejinović slavi pogodak protiv Levskog (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Said Husejinović je od dolaska u FK Sarajevo ponajbolji igrač ovog kluba, a tako je bilo i u četvrtak navečer kada je postigao dva pogotka u utakmici 3. pretkola Evropske lige, u kojoj je Bordo ekipa savladala Levski iz Sofije rezultatom 3:1 i plasirala se u 3. pretkolo, gdje je čeka crnogorska Zeta.

Odlični Said je postigao dva pogotka za ekipu Sarajeva u susretu sa Levskim i prema mišljenju mnogih je najzaslužniji za trijumf u duelu s Bugarima. U razgovoru za portal Klix.ba nije krio svoje zadovoljstvo.

"Presretan sam nakon utakmice, to je bio najljepši dan u mom životu. Zahvaljujem se navijačima za podršku i atmosferu koju su napravili. Zaista, za tri godine provedene u Bundesligi ovo nisam doživio. Osjećaj nakon dva postignuta pogotka u takvoj utakmici je neopisiv, nemam riječi", izjavio je Husejinović.

U 3. pretkolu Evropske lige protivnik Sarajeva je crnogorska Zeta. Husejinović je pun samopouzdanja.

"Ne poznajem dobro ekipu Zete, ali sam siguran da smo kvalitetniji od njih. Nadam se i vjerujem da ćemo iz tih duela izaći kao pobjednici", poručio je Husejinović.

Saidove igre u bordo dresu se prate već neko vrijeme, tako da je ponuda koje stižu na njegovu adresu sve više.

"Ponuda ima sa svih strana. Zainteresovani su klubovi iz Hrvatske, Njemačke i Italije, ali sam menadžeru rekao da ne želim pregovarati ni sa kim dok igramo evropske utakmice. Želim se fokusirati na Sarajevo, a kasnije ćemo vidjeti šta će biti", rekao je sjajni igrač ekipe sa Koševa.

U ranijem razgovoru sa selektorom Sušićem je bilo govora o mogućim reprezentativcima BiH iz redova FK Sarajevo, među kojima je i Husejinović. Said je komentarišući takvu mogućnost bio vrlo jasan.

"Što se tiče reprezentacije, selektor je taj koji odlučuje. Moje je da igram i da dajem sve od sebe. Ako se Sušiću sviđam kao igrač, pozvat će me, ako mu se ne sviđam, neće, ja tu ne mogu ništa", zaključio je Husejinović.