Selektor nakon sinoćnje utakmice
47

Sušić: Moguće da neko iz Sarajeva zaigra za reprezentaciju

Piše: J. Hadžiahmetović
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić gledao je sinoć uzvratnu utakmicu drugog pretkola Evropske lige, u kojoj je Sarajevo eliminisalo bugarski Levski. Popularni Pape kaže kako je moguće da neko od igrača Bordo tima u narednim reprezentativnim utakmicama zaigra u dresu Zmajeva.

Sušić je na početku razgovora čestitao Sarajevu na zasluženoj pobjedi i prolasku u treće pretkolo. Kako kaže, razlika je mogla biti i veća.

"Sarajevo je mnogo bolje igralo. Kada su primili gol, vjerovatno je bilo i malo straha, ali u drugom poluvremenu su se vratili i odigrali odlično. Sada idu na Zetu od koje je, objektivno, Sarajevo bolja ekipa i nadam se da će i tu prepreku proći. A onda, nadam se, da će na Koševo doći jedna velika ekipa", kaže Sušić za portal Klix.ba.

Na naš upit da li je u Bordo timu vidio neke potencijalne reprezentativce, Pape kaže kako je Said Husejinović odigrao odličnu utakmicu u kojoj je dao dva gola.

"Istina je da i on mora povesti malo više računa o svojoj tjelesnoj težini. Kad se god spomene njegovo ime, svako kaže kako ima pet-šest kilograma viška. Mislim da bi po tom pitanju trebao nešto uraditi, jer nije normalno da u onakvoj utakmici izađe u 68. minuti. Čak mi nije bilo ni jasno zbog čega je napustio teren, vjerovatno je možda sam tražio izmjenu. Šta bi se desilo da su Bugari dali gol, a igru ti napustio igrač koji je faktički riješio utakmicu", pojašnjava selektor nogometne reprezentacije BiH.

Ukoliko Husejinović "skine" koji kilogram, moguće je da nekadašnji igrač Werdera zaigra u dresu Zmajeva.

"Ne mogu odlučiti na osnovu jedne utakmice. Igrao je zaista dobro, kao i svi igrači Sarajeva. Gledat ću utakmicu i protiv Zete u četvrtak, a u petak ću objaviti spisak reprezentativaca za prijateljsku utakmicu protiv Walesa. Ne želim ništa još da govorim, ima vremena i može se desiti da neko iz Sarajeva bude na tom spisku. Vidjet ćemo...", kaže Sušić.

Da li je Said Husejinović zaslužio reprezentativni dres nakon odlične polusezone za Bordo tim, pokazat će se u budućnosti. Činjenica je da ovaj tim Sarajeva bez njegovih igara, lucidnosti i driblinga ne bi bio to što jeste, što je stav mnogih navijača tima s Koševa.

Treba podsjetiti da je ovaj Zvorničanin bio na pragu reprezentacije BiH, ali je zbog nesuglasica sa Ćirom Blaževićem rekao kako nikada neće zaigrati u državnom dresu. Ipak, vjerujemo kako Sušićev poziv ne bi odbio.