Nogomet
2

Češki mediji: Borba za milione počinje, prva prepreka je Željezničar

Klix.ba
Kako se približava početak utakmice Viktorije Plzen i Željezničar u okviru 2. pretkola Lige prvaka, tako se i usijava atmosfera u Češkoj Republici. Češki mediji pišu da Viktoria ide u borbu za milione i plasman u grupnu fazu Lige prvaka, a prva prepreka je Željezničar.

Utakmica između češkog i bh. prvaka počinje u 17:30 sati, a Česi imaju velika očekivanja.

"Prije dvije godine smo bili gladni za uspjehom koji se mjerio u milionima eura. Konkurencija u grupnoj fazi su bili Milan i Barcelona. Mogu reći da smo i dalje gladni. Ranije nismo znali koliko smo snažni, ali sada znamo. To je dobro za nas", izjavio je trener Viktorije Pavel Vrba.

On je dodao da je detaljno analizirao igru Željezničara.

"Imamo dovoljno informacija o Željezničaru. Kolega je pratio bh. tim tokom njihovih priprema i nemamo nepoznanica", kazao je Vrba.

Prema njegovim riječima, dueli sa Željezničarom su veoma važni te će ekipa dati svoj maksimum. Na raspolaganju će imati sve igrače osim Mareka Bakosa, koji se povrijedio. No, kako kaže, za njega ima adekvatnu zamjenu.

Česi su upoznati i s činjenicom da je Željezničar ostao bez nekoliko kvalitetnih igrača, ali svakako kao najopasnije iz redova Plavih izdvajaju Armina Hodžića, Muamera Svraku i Janija Urdinova.

"Iako je Željezničar izgubio na pripremama od Metalista 5:1, kao i od prosječnog hrvatskog kluba Slaven Belupa sa 4:1 te će biti pod pritiskom domaće publike u Plzenu, trener Vrba je oprezan. Rekao je da je svjestan važnosti utakmice i da se ekipa pripremala kao i za Napoli. Istakao je da neće biti potcjenjivanja protivnika", objavio je portal Tyden.cz.