Nogomet
1

Čelik preko Gradine želi stići do konačnog cilja

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Ekipa Čelika će u okviru 29. kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu ugostiti Gradinu, koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarila samo jednu pobjedu.

Šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić istakao je kako Gradinu ne smiju potcijeniti kao ekipu te da njegovi igrači maksimalno ozbiljno trebaju ući u ovu utakmicu.

"Ja bih volio da ste prisustvovali našem sastanku, gdje sam istakao da moramo ozbiljno ući u ovu utakmicu. Gradinu ne smijemo neozbiljno shvatiti bez obzira na to što je ispala iz lige, i ja smatram da je ovo utakmica koja je u rangu utakmica sa najjačim klubovima premijer lige. Mi se ne bojimo Gradine, ali u svaku utakmicu smo ušli sa respektom prema protivniku, no vrlo dobro smo znali ko smo i šta želimo", kazao je Jagodić.

Gradina je tek u 28. kolu upisala svoju prvu pobjedu odigravši rezultatom 1:0 protiv ekipe Radnika, a nalazi se na posljednjoj poziciji sa devet poena. Jagodić je dodao da će njihova igra biti neopterećena te da su upravo to najgore utakmice.

"Oni će igrati neopterećeno, bez presinga, ali ja vjerujem da ćemo mi uz podršku naših igrača uspjeti ostvariti naši cilj. Ova ekipa zaslužuje da bude ispraćena, u šta i ne sumnjam, kao i do sada na utakmicama, jer posljednju utakmicu igramo u Sarajevu i vjerujem da podrška na Bilinom Polju sutra neće izostati", dodao je šef struke NK Čelik Vlado Jagodić.

Završnica prvenstva mnogim klubovima je donijela probleme, a slična situacija je i u klubu sa Bilinog Polja. Jagodić neće moći računati na Horića, Baraća i Huseinspahića, koji imaju po tri žuta kartona, dok će zbog povreda odsustvovati Mišić i Popović.

Zenički prvotimac Saša Kajkut je prije svega uputio zahvalu navijačima koji su bili uz ekipu kroz čitavo prvenstvo te dodao:

"Situacija je jasna, samo pobjedom možemo stići do konačnog cilja, učinit ćemo maksimalne napore i mislim da ekipu Gradine ne smijemo potcijeniti te da ozbiljnom igrom možemo doći do našeg cilja".

Utakmica Čelika i Gradine na rasporedu je u subotu, 18. maja, sod 17:00 sati na stadionu Bilino Polje.