Nogomet
0

Čelik želi ovjeru bodova iz Mostara protiv Radnika

Klix.ba
Vlado Jagodić
Vlado Jagodić
Ekipa Čelika će u okviru 26. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju ugostiti ekipu Radnika iz Prijedora, a šef struke Čelika Vlado Jagodić od ove utakmice očekuje potvrdu rezultata iz Mostara.

"Pobjeda u Mostaru, koju smo najavljivali, se ostvarila i učinit ćemo sve da pobijedimo i ove dvije domaće utakmice i napravimo jednu dobru poziciju, kako bi imali povoljnu situaciju do kraja prvenstva, ali mi i dalje razmišljamo od utakmice do utakmice", izjavio je Jagodić.

Jagodić je još istakao da je Radnik ekipa koja zna napraviti kontru i iskoristiti grešku protivnika, ali se nada da Čelik neće griješiti u ovoj utakmici.

"Najbitnija nam je utakmica s Radnikom, istina, ekipa Čelika što je uradila u ovoj polusezoni je impozantno, ali ova priča nije ni blizu kraja. Ekipa Radnika na strani igra zatvoreno i kvalitetno i siguran sam da će se tako ponašati i na Bilinom Polju. Veoma su opasni iz prekida i kontri, znaju se dobro braniti, ali mislim da smo mi kvalitetnija ekipa i pobjeda iz Mostara bi trebala biti ovjerena protiv Radnika", dodao je Jagodić.

Težak tempo i utakmice pratile su ekipu Čelika u proteklim kolima, ali i problemi u igračkom kadru, tako da Jagodić, pet kola prije završetka prvenstva, raspolaže s veoma malim kadrom igrača.

"Zadovoljan sam igračima, kako rade i treniraju i istina je da imamo mali fond igrača, ali to što imamo to su pravi momci i zato nam se rezultat vrača. Dao sam im dva dana odmora, jer ovaj ritam je zaista težak. U narednih sedam dana imamo tri vezane utakmice od čega su dvije domaće, a od navijača očekujem da smognu snage da se okupe u što većem broju kako bi nam pomogli da ostvarimo naše ciljeve", kazao je šef struke crno-crvenih s Bilinog Polja.

Prvih jedanaest za utakmicu protiv Radnika još uvijek nije poznato, ali ono što je sigurno da će na teren istrčati miljenik Robijaša, Jasmin Mešanović, koji je dao kratak osvrt na utakmicu u Mostaru, a potom je kazao i svoje mišljenje o narednoj utakmici protiv Radnika.

"U Mostar smo išli da se nadigravamo, otvorili smo utakmicu kako smo željeli, postigli smo pogodak i greškom Zrinjskog smo riješili pitanje pobjednika. Očekuju nas dvije domaće utakmice, a na svaku idemo na pobjedu. Utakmica protiv Radnika bit će najteža jer znamo da Radnik u gostima igra 'bunker' i pokušavaju na kontru doći do gola. Mi ćemo dati svoj maksimum i dati sve da ovjerimo tri boda iz Mostara, a očekujem veliki broj navijača koji će nam pomoći u ostvarenju cilja, odnosno plasmanu u prve tri ekipe na tabeli", kazao je Mešanović.

Na današnjoj konferenciji za novinare, pričalo se i o licencama za evropska takmičenja, na šta je Jagodić odgovorio:

"Realno se nadam da će se sve riješiti za dobrobit svih nas, a ono što me kao sportskog radnika iznenađuje. da se u završnici prvenstva mnogo priča o licencama. To je individualna stvar Saveza i klubova, to je stvar koja će se rješavati, bar što se tiče Čelika, mislim da će se sve uraditi. Ja kako znam, u pitanju su zaostavštine iz prošlih vremena, ali naš zadatak je da rezultatski obezbjedimo što više bodova i daj Bože da budemo među 3-4 ekipe koje vode u Evropu", zaključio je Jagodić.

Utakmica Čelika i Radnika na rasporedu je za subotu, 4. maj, s početkom od 20:00 sati na stadionu Bilino Polje.