"Arsene, izvadi čekovnu knjižicu"
0

Capello i Graham: Wenger mora kupovati!

Totalsport
Arsene Wenger na udaru kritika
Arsene Wenger na udaru kritika
Izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello i bivši menadžer Arsenala George Graham apelirali su na aktuelnog menadžera "topnika" Arsenea Wengera da posegne za pojačanjima na tržište.

U ljetnom prelaznom roku Arsenal je prodao nekolicinu iskusnih igrača poput Emmanuela Ebouea, Gaëla Clichyja, Denilsona i Cesca Fabregasa, a na izlaznim vratima je i Samir Nasri. Uprkos najavama da će biti i kvalitetnih pojačanja, francuski stručnjak doveo je tek Gervinha iz Lillea, kao i golobrade mladiće poput Carla Jenkinsona, Joela Campbella i Alexa Oxladea-Chamberlaina.

U prva dva premierligaška kola protiv Newcastlea i Liverpoola Arsenal je osvojio tek jedan bod, a pritom nije uspio postići niti jedan gol. Velike slabosti "topnika" otkrivene su u subotu u domaćem 0-2 porazu od Liverpoola, u utakmici koju je s tribina Emiratesa pratio i Capello. Nakon tog poraza povećan je pritisak na Wengera, dio ga je navijača prozvao i da odstupi, a cijelu situaciju je komentirao talijanski stručnjak na klupi "Gordog Albiona".

"Nadam se da će ostati, imam dobar odnos s njim i on je zaista dobar menadžer. No, trenutno nije za njega dobar trenutak, teško je šest godina biti bez trofeja u klubu poput Arsenala. Mislim da mora kupiti neke nove igrače, neke važne igrače, ali teško je u ovom trenutku naći vrhunske igrače jer oni igraju za važne ekipe koje žele pobjeđivati. Mislim da Arsenal ima novca, ali teško je pronaći vrhunske igrače koji će popraviti tim. Nije dobro ako se troši novac za kupovanje "normalnih" igrača. Treba se potrošiti da bi se popravio kvalitet", rekao je Capello za Sky Sports.

S takvim razmišljanjem se slaže i George Graham, Arsenalov menadžer između 1986. i 1995. godine.

"Molim te izvadi čekovnu knjižicu Arsene. Mislim da im treba novi centralni stoper, mislim da im treba jedan izvrsni, iskusni veznjak i mislim da im i dalje treba jedan izvrsni napadač poput Henryja", izjavio je između ostalog Graham za BBC Radio 5.