Arsene Wenger
0

Nismo u mogućnosti kupovati igrače od 50 miliona funti

Sarajevo-x.com
Menadžer Arsenala Arsene Wenger je priznao da će se stvari u klubu morati promijeniti sljedeće sezone, ali je i upozorio navijače da ne očekuju pojačanja od 50 miliona funti.

Frustrirajuća sezona Arsenala završila je remijem 2-2 protiv Fulhama, koji ih je poslao u kvalifikacije za Ligu Prvaka nakon što ih je na tabeli prestigao Manchester City.

Arsenal je pobijedio samo dvije od posljednih deset utakmica u Premier ligi u sezoni koja je obećavala mnogo, ali se sve ubrzo raspalo nakon poraza u Carling kupu od Birminghama u februaru.

Na utakmici protiv Fulhama dok je Wenger napuštao teren navijači su mu skandirali "spend some money" (potroši nešto novaca) jer očekuju mnogo više od sljedeće sezone.

"Moramo popraviti neke stvari u timu, to ću pokušati uraditi, ali i sa novcem to neće biti lako", kazao je menadžer Arsenala i dodao da je spreman dozvoliti igračima koji nisu na potrebnom nivou da napuste klub.

"Iako mnogi kažu da trebamo potrošiti novce moramo biti realni. Ne možemo kupiti igrače od 50 miliona funti. To je činjenica", kazao je Wenger.

Francuski stručnjak je kazao da kada pronađe odgovarajuće igrače da će ih kupiti.

"Razočarani smo četvrtim mjestom jer samo smo prije tri sedmice bili u poziciji da osvojimo ligu", zaključio je Wenger.