Nogomet
0

Bundesliga: Leverkusen demolirao HSV, Stuttgart tone sve dublje

Klix.ba
Wolfsburg trijumfovao protiv Stuttgarta (Foto: EPA)
Wolfsburg trijumfovao protiv Stuttgarta (Foto: EPA)
Minimalan, ali izuzetno važan trijumf ostvario je Freiburg na domaćem terenu rezultatom 1:0 pogotkom Frantza u finišu prvog poluvremena.

Rano vodstvo Hoffenheima protiv M'gladbacha naljutilo je gostujuće igrače koji su do kraja sa četiri pogotka nanijeli težak poraz klubu iz Sinssheima. Vodstvo domaćima donio je Schipplock, dok su u nastavku pogotke za goste postigli Kruse, dva puta Herrmann i Raffael. U domaćem timu od 68. minute igrao je Sejad Salihović, dok Ermina Bičakčića nije bilo zbog crvenog kartona u prošlom kolu.

Nakon dugo vremena trener Bayer Leverkusena Roger Schmidt poštedio je nastupa Emira Spahića koji je današnji meč odgledao sa klupe. Apotekari su na domaćem terenu visoko porazili HSV rezultatom 4:0. Strijelci su bili dva puta Castro i dva puta Kiesling.

Stuttgart tone sve dublje. Švabe su kao gosti doživjeli poraz od drugoplasiranog Wolfsburga rezultatom 3:1. Poveli su domaći golom Rodrigueza iz penala, ubrzo je izjednačio Harnik, da bi u nastavku trijumf Vukovima donijeli Rodriguez drugim golom, te Schurrle. U gostujućem timu ni ovog puta nije bilo Vedada Ibiševića.

Werder Bremen i Mainz su podijelili bodove na Weseru. Pogodaka na ovom susretu nije bilo. U domaćem timu priliku ni nakon odlične partije u reprezentaciji nije dobio Izet Hajrović.

Rezultati:

Bremen – Mainz 0:0 Frankfurth – Hannover 2:2

Freiburg – Koln 1:0 Hoffenheim –M'gladbach 1:4 Leverkusen – HSV 4:0 Wolfsburg Stuttgart 3:1