Nogomet
20

Bundesliga: Rapsodija Bayerna, ljepotica kola na Bay Areni, Spahić isključen

Klix.ba
Sjajna igra Bayerna (Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Na pet mečeva 21. kola Bundeslige postignuto je nevjerovatnih 26 pogotka, a najviše ih je viđeno na utakmicama Bayerna i HSV-a, odnosno Bayer Leverkusena i Wolfsburga.

Bayern - HSV 8:0

Bavarci su sjajnom igrom došli do još jedne pobjede pred svojim navijačima. Ovog puta na Allianz Areni stradao je HSV sa visokih 8:0.

Goleadu je pogotkom iz penala započeo Muller, a do poluvremena su je nastavili Goetze koji je pospremio odbijenu loptu od gostujućeg golmana, te Arjen Robben sjajnim pogotkom sa dvadesetak metara.

U nastavku susreta Robben postiže i drugi gol i to već nakon dvije minute igre. U desetoj minuti nastavka sjajan pogodak postiže Thomas Muller, da bi već u narednom napadu na 6:0 povisio Robert Lewandowski na dodavanje Mullera. Rezervista Franck Ribery povisio je na 7:0, a Mario Goetze na konačnih 8:0.

Bayer Leverkusen - Wolfsburg 4:5

Ljepoticu kola na Bay Areni odigrali su Bayer Leverkusen i Wolfsburg, a nakon velikih uzbuđenja na kraju su se ipak radovali gosti koji su trijumfovali rezultatom 5:4. Vukovi su za samo pola sata postigli tri pogotka i poveli rezultatom 3:0. U nastavku se domaćini bude i sa dva ekspresna gola Son Heung Mina se vraćaju u igru. Dvije minute nakon drugog pogotka Apotekara, Dost je postigao četvrti gol za Wolfsburg. Tri minute nakon Dosta treći put u strijelce upisao se Son Heung Min za 3:4, da bi pet minuta kasnije gol za izjednačenje postigao Bellarabi. Konačnih 5:4 u sudijskoj nadoknadi postavio je Dost svojim drugim golom danas. Leverkusen je kraj utakmice dočekao sa deset igrača pošto je drugi žuti karton u 82. minuti zaradio Emir Spahić.

Werder Bremen - Augsburg 3:2

Peti uzastupni trijumf ostvario je Werder Bremen na svom Weseru, i to nad Augsburgom rezultatom 3:2. Mulongoti je ranim golom domaće doveo u vodstvo, a vrlo brzo na 1:1 izjednačio je Klavan. Pobjedu Werderu u nastavku su donijeli Di Santo iz penala i Gebre Selassie, dok je još jedan pogodak za goste postigao Werner u finišu meča. I današnji meč Izet Hajrović je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Hoffenheim - Stuttgart 2:1

Stuttgart je u sudijskoj nadoknadi ostao bez zasluženog boda na gostovanju kod Hoffenheima. Domaćin je trijumfivao rezultatom 2:1. Firmino je u 30. minuti domaćinu donio vodstvo 1:0, da bi devet minuta kasnije na 1:1 izjednačio Sakai. Konačnih 2:1 u sudijskoj nadoknadi postavio je Rudy. U timu Hoffenheima 90 minuta odigrao je Ermin Bičakčić, dok je Sejad Salihović u igru ušao u 57. minuti. Na drugoj strani od 78. minute igrao je Vedad Ibišević.

Rezultati:

Bayern – HSV 8:0 Leverkusen – Wolfsburg 4:5 Bremen – Augsburg 3:2 Hoffenheim – Stuttgart 2:1 M'gladbach – Koln 1:0

Tabela:

  1. Bayern 52
  2. Wolfsburg 44
  3. Moenchengladbach 36
  1. Schalke 34
  2. Augsburg 34
  3. Leverkusen 32
  4. Hoffenheim 29
  5. Bremen 29
  6. Frankfurt 25
  7. Hannover 25
  8. Köln 24
  9. Hamburger SV 23
  10. Mainz 22
  11. Dortmund 22
  12. Hertha 21
  13. Paderborn 20
  14. Freiburg 18
  15. Stuttgart 18