Nogomet
435

Bundesliga: Ibišević strijelac za Stuttgart u porazu od Bayerna

Piše: D. B.
Vedad Ibišević
(Foto: AFP)
U zaostaloj utakmici 17. kola njemačke Bundeslige Stuttgart je ugostio ekipu Bayerna. Bh. reprezentativac Vedad Ibišević je postigao vodeći gol za Švabe, a za preokret i pobjedu Bayerna su pogodili Claudio Pizarro i Thiago Alcantara.

Popularni Vedo je pogodio u 29. minuti susreta i tako doveo Stuttgart u vodstvo u susretu sa snažnim Bayernom. U akciji svog tima je došao do odbijene lopte, koju je preciznim udarcem smjestio u mrežu Bavaraca. Do tada je ekipa Bayerna imala nekoliko prilika za gol, ali ih nije iskoristila. Neprecizni su bili Rafinha, Alcantara i Shaqiri. Dobru priliku za izjednačenje Bayerna propustio je Alcantara u 38. minuti, kada je njegov snažan šut sjajno odbranio golman domaćih Ulreich. U finišu prvog poluvremena zabilježene su dvije prilike, po jedna na obje strane. Propustili su ih Bayernov Shaqiri i Stuttgartov Abdellaoue, no, rezultat se nije mijenjao. Prvo poluvrijeme je završeno minimalnim vodstvom Stuttgarta nad Bayernom.

Početkom drugog poluvremena se Ibišević našao u velikoj prilici za gol, ali je promašio. Igrala se 62. minuta kada je Bayernov napadač Pizarro iz izgledne situacije glavom šutirao pored gola. Pet minuta kasnije je Neueru na drugoj strani zaprijetio popularni Vedo. Sjajni golman Stuttgarta, koji je zaista dobro branio na ovom susretu, zaustavio je i odličan šut Alcantare u 71. minuti utakmice. Bayernov igrač Mario Gotze također nije imao sreće. Ipak, Bavarci su stigli do izjednačenja u 76. minuti, a strijelac je nakon prekida bio Pizarro.

Bayern je do potpunog preokreta stigao u 93. minuti, a strijelac prelijepog gola je bio Alcantara. Bavarci su tako upisali pobjedu rezultatom 2:1.

Bundesliga, zaostala utakmica 17. kola:

Stuttgart - Bayern 1-2 (Ibišević 29 / Pizarro 76, Thiago 90+3)

Redoslijed: 1. Bayern 50, 2. Bayer Leverkusen 37, 3. Borussia (D) 33, 4. Borussia (M) 33...