Nogomet
1

Buffon: Casillasove odbrane su bile odlučujuće

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Kapiten Juventusa Gianluigi Buffon istaknuo je svog kolegu na golu Real Madrida, Ikera Casillasa, kao glavni razlog zašto Stara dama iz Torina u srijedu nije uspjela doći do pobjede.

Juventus i Real su u sklopu 4. kola grupe B Lige prvaka odigrali neriješeno 2-2, a Casillas je skupio nekoliko impresivnih odbrana, posebno u prvom poluvremenu.

"Protiv Reala uvijek možete i pobijediti i odigrati neriješeno i izgubiti, ali ono što moram istaknuti jest da je kvaliteta njihovih pojedinaca u napadu impresivna. Uvijek je neugodno kad pređu centar jer su u stanju kreirati nešto iz ničega. Odlučujućim su se ipak pokazale tri istinski važne odbrane Casillasa", kazao je Buffon.

A "prozvani" junak Casillas je priznao da je zadovoljan i svojom izvedbom i osvojenim bodom u Torinu.

"Iznimno sam sretan. Uvijek je teško igrati ovakve utakmice. Moraš biti na najvišem nivou ako ti trener ukaže povjerenje, a ja igram samo jednom u dvije sedmice. Odradili smo vrlo dobar posao, imamo deset od 12 mogućih bodova. Sada se moramo popraviti u prvenstvu i pokušati smanjiti zaostatak za Barcelonom i Atleticom", rekao je kapiten Madriđana.

Real dva kola prije kraja prvog kruga ima deset bodova, šest više od Galatasaraya i Kopenhagena. Juventus je na začelju s tri boda, ali nije izgubio šanse za osminu finala.