Nogomet
19

Brazilski Globo: Reprezentativci BiH će imati neobične komšije u Guaruji

Klix.ba
Reprezentacija Bosne i Hercegovine posljednje pripreme pred početak Svjetskog nogometnog prvenstva imat će u brazilskoj Guaruji.

Kada dođu ovdje imat će neobične komšije. Pored stadiona "Antonio Fernandes" na kojem će trenirati, živi Jose Soares uzgajivač koza i peradi. Renoviranje stadiona počelo je u augustu prošle godine i koštat će 16,5 miliona američkih dolara. Planirano da se kuće, kolibe i ostali stambeni objekti oko stadiona izmjeste, ali oko mjesec dana pred dolazak Bosanaca, to se još uvijek nije desilo, piše brazilski Globo.

Kako je kazao zamjenik gradonačelnika Guaruje, Duino Verri Fernandes, neke kuće su premještene, ali proces je veoma spor i neće biti završen prije početka Mundijala.

"Parkiralište, asfaltiranje i uređenje zelenih površina oko stadiona su skoro završene, ali prilaz stadionu iz nekih ulica neće biti završen", potvrdio je Fernandes.

Prvobitne procjene govorile su da će stadion biti završen do 31. marta. Međutim, taj rok je produžen do 15. maja kada će u inspekciju doći predstavnici FIFA-e. Gradske vlasti poručuju da je 90 posto posla urađeno.

Debitantski nastup na jednom velikom takmičenju Zmajevi će imati protiv Argentine 15. juna na Marakani. Nakon toga, 21. juna, bh. reprezentacija će igrati protiv Nigerije na Pantal Areni da bi grupnu fazu zaključili 25. protiv Irana.

Kompletnu reportažu možete pogledati ovdje.