Nogomet
0

Bordo i Plavi tim vodit će bitku za polufinale: Opet može biti remi, ali neko mora ispasti

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Večeras se na Koševu igra uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Željezničara. Okršaj na Grbavici prije četrnaest dana okončan je rezultatom 1:1. To pred revanš daje blagu prednost Bordo timu. Izabranici Roberta Jarnija žele se plasirati u polufinale najmasovnijeg takmičenja, što se čeka još od 2007. godine.

S druge strane, Plavi sa Grbavice u Kupu BiH ne znaju za poraz nekoliko godina. Željezničar je uzdrman nakon poraza u prvenstvu od Širokog Brijega na svom terenu od 3:0. Ipak, na najvećem bh. stadionu žele popraviti dojam. Izvjesno je da će utakmica biti izuzetno intenzivna u ritmu, agresivnosti i nadamo se kvalitetu igre.

Vezni red i napad veliki su aduti Sarajeva

Individulano gledano, Sarajevo ima veći fond kvalitetnih nogometaša. No, u vječitom derbiju to ne mora ništa da znači. Pristalice oba tima očekuju zalaganje i vitešku borbu.

Prednost Sarajeva svakako će biti veliki broj svojih navijača koji će dati impuls igri, dobra forma i samopouzdanje koje ekipa ima u ovom momentu. Vezni red i napad veliku su aduti Sarajeva za najveći bh. derbi. Ako budu svi u pravom izdanju, Željezničar će im se teško suprotstaviti.

Stručni štab koševskog premijerligaša polako slaže sve kockice. Prvi šef struke Robert Jarni kaže da u derbi utakmicama nema favorita i da će do kraja biti neizvjesno.

"Maksimalno smo radili i jedva čekamo utakmicu. Spremni smo na izazov sa Željezničarom i nadam se da će utakmica biit lijepa kao ona na Grbavici", kazao je na konferenciji za novinare Jarni. Problem Bordo tima može biti odbrana.

Respektabilnu seriju žele nastaviti i na Koševu

Gosti iz Doline ćupova uzdaju se u tradicionalno dobre nastupe u kupu. Dakako, tu je i velika motivacija i želja da se dokaže da je protiv Širokog Brijega bio samo loš dan. U 90 minuta na terenu igra puno faktora. Budu li izabranici Dine Đurbuzovića igrali čvrsto, disciplinovano i strpljivo mogu se nadati uspjehu.

"Naši igrači su svjesni koliko ova utakmica za nas znači. Ona nam može biti prilika za popravak za ono što nismo uradili na Grbavici. Ovo su specifične utakmice, igrači imaju veći motiv, emocije su jače i utakmica će biti do kraja neizvjesna", istakao je Đurbuzović.

Respektabilnu seriju bez poraza u najmasovnijem takmičenju Plavi žele nastaviti i na Koševu. U vječitom derbiju svi vole pobijediti, bez obzira na prednost i zaostatak.

Posljednjih godina najviše je bilo remija. I danas na Koševu može biti neriješeno, ali neko mora ispasti.

U slučaju da bude 0:0, dalje ide Sarajevo zbog postignutog gola u gostima u prvom meču. Ako se utakmica završi rezultatom 1:1, pristupit će se izvođenju jedanaesteraca. Svaki drugi neriješen ishod odgovara Željezničaru.

Utakmica na Koševu počinje u 19:00 sati uz prijenos na Mojoj TV, Mojoj TV Biz i Mojoj Web TV. Utakmica će biti dostupna na kanalu "Premijer Liga On demand" uz naknadu od 2 KM. Kanal se nalazi u kategoriji Sportski i korisnici ga kupuju na način da izaberu kanal, pritisnu plavo dugme na daljinskom upravljaču i unesu autorizacijski PIN.

U ostale tri utakmice čtvrtfinala Kupa BiH sastaju se Olimpic - Široki Brijeg, Zrinjski – Mladost iz Velike Obarske i Velež- Čelik.

Vukove sa Otoke očekuje težak zadatak jer su u prvom okršaju poraženi 2:0, Plemići su pobjedom u Bijeljni već u prvom susretu vjerovatno osigurali polufinale.

Najneizvjesnije će biti u Mostaru gdje će Rođeni pokušati savladati tim sa Bilinog Polja i plasirati se među četiri najbolja.

Paraovi i satnica(u zagradi su rezultati prvih utakmica):

Olimpic – Široki Brijeg 14:30 sati (0:2) Velež - Čelik 15:00 sati (0:0) Zrinjski – Mladost V.O. 15:30 sati (1:0) Sarajevo – Željezničar 19:00 sati (1:1)