Nogomet
4

Borac želi zadržati lidersku poziciju, Veziri na Pecari

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Preostale četiri utakmice 6. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Borcu na megdan stiže Radnik. Banjalučani će težiti da dođu do nove pobjeda koja bi ih ponovo vratila na lidersku poziciju, koje je nakon trijumfa nad Olimpicom preuzelo Sarajevo.

Jedan od najboljih igrača Borca u prvih pet kola Ognjen Đelmić istakao je na pres konferenciji kako je tim iz Bijeljine kvalitetan suparnik.

“Očekuje nas težak i neizvjestan meč. Znamo kvalitet Radnika, a njihovi rezultati pokazuju da imaju kvalitet. Ipak, vjerujem da uz naše navijače dolazimo do treće uzastopne pobjede”, kazao je Đelmić.

Izabranici Srđana Bajića osvojili su u prošlom kolu bod na Grbavici. Podsjetimo, sa Željezničarom su odigrali 2:2. U taboru Radnika vjeruju kako mogu ostati neporaženi i u gradu na Vrbasu.

Široki Brijeg, koji je u posljednja dva kola odigrao ispod očekivanja, odmjerit će snage sa Travnikom. Domaći nemaju pravo na manje od tri boda. Sve osim pobjede tima sa Pecare bilo bi ogromno iznenađenje.

Slaviji na noge dolazi Vitez. Tim iz Istočnog Sarajeva igrao je dobro u posljednje vrijeme i sa dosta optimizma dočekuju novajliju u ligi. Domaći vjeruju u osvajanje kompletnog plijena. Gosti naglašavaju kako se neće braniti, nadaju se povoljnom ishodu.

Mladost iz Velike Obarske u pet odigranih utakmica upisao je tri remija i dva poraza. U sudaru sa Veležom pokušat će doći do prve pobjede u elitnom razredu bh. nogometa. Rođeni su otputovali u Bijeljinu sa dosta samopouzdanja i nadaju se osvajanju bar jednog boda.

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Olimpic – Sarajevo 0:2 Čelik – Rudar Prijedor 4:1 Leotar – Zvijezda 1:0 Zrinjski – Željezničar 2:1

Nedjelja

Slavija – Vitez 16:30 sati Mladost V.O. – Velež 16:30 sati

Borac – Radnik 19:00 sati (prijenos na Arena Sport) Široki Brijeg – Travnik 19:30 sati