sport
1

Sarajevo igra protiv Širokog i tradicije na Pecari, Plavi dočekuju Vitez

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Preostale četiri utakmice 18. kola BHT Premijer lige na programu su danas. Najzanimljivije će biti na Pecari gdje gostuje Bordo tim.

Sarajevo je u dosadašnjem dijelu prvenstva upisalo jedini poraz upravo protiv Širokog Brijega na Koševu. Doduše poraženi su i od Borca, ali za zelenim stolom. Treba istaći da Bordo tim od osnivanja zajedničke lige nikada nije pobijedio na Pecari u prevnstvenom dvoboju. Samo su uspjeli slaviti u jednoj utakmici Kupa BiH.

Mogu li konačno do tri boda protiv ambicioznog domaćina? Bit će teško, ali su u bordo svlačionici optimistični. Respektuju suparnika, vjeruju u svoje mogućnosti. Kapiten Sarajeva pohvalio je tim iz Hercegovine.

“Idemo u Široki Brijeg i svjesni smo njihovih kvaliteta. Podatak da su dali više od 35 golova dovoljno govori o njima. U dva kola su postigli devet pogodaka, a nisu primili niti jedan. Sigurno nije ni njima svejedno kada dolazi Sarajevo, najveći klub BiH", rekao je Trivunović koji je dodao da bi tim sa Koševa bio zadovoljan i osvajanjem jednog boda.

Zbog zdravstvenih problema Husref Musemić neće biti na klupi gostiju. Njega će zamijeniti Abdulah Oruč.

U domaćem taboru naglašavaju kako će učiniti sve da se nastavi tradicija uspjeha u okršaju sa Sarajevom.

"Želimo upisati nova tri boda. U dobroj smo formi i igramo pred našima navijačima", istakao je Slaven Musa prvi šef struke Širokog.

Na pres konferenciji pred dvoboj sa Bordo timom rukovodstvo Širokog Brijega zaželjelo je brz opravak strategu Sarajeva - Musemiću.

Željezničaru na megdan stiže novajlija u ligi Vitez. Plavi vjeruju kako će osvojiti kompletan plijen koji će im omogućiti da pobjedom u posljednjem kolu protiv Borca (ponovo igraju na Grbavici) možda budu i lideri prevenstva na pauzi.

Gosti naglašavaju kako respektuju aktuelnog bh. prvaka. Ipak, u Dolinu ćupova ne dolaze sa bijelom zastavom.

Boracu na noge stiže Olimpic. Za domaće nema puno filozofije. Ukoliko žele ostati na prvom mjestu, trebaju pobijediti. S obzirom na igre i rezultate najmlađeg sarajevskog premiejrligaša, to im neće biti lako.

Slavija će odmjeriti snage sa Rudarom iz Prijedora. Tim iz Istočnog Sarajeva aposlutni je favorit u ovom meču.

Nedjelja

Željezničar – Vitez 13:00 sati Slavija – Rudar Prijedor 13:00 sati Borac – Olimpic 16:00 sati Široki Brijeg – Sarajevo 17:00 sati (prijenos na Arena Sport)

Rezultati utakmica odigranih u subotu

Leotar – Velež 0:4 Čelik – Mladost V.O 4:1 Radnik – Travnik 1:0

Zrinjski – Zvijezda 3:0