Nogomet
4

Hercegovački derbi na Pecari, Sarajevo bez gledalaca protiv Rudara

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale tri utakmice 10. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Na Pecari će se sastati Široki Brijeg i Zrinjski u hercegovačkom derbiju. Pobjednik ovog sudara mogao bi napraviti veliki iskorak ka osvajanju jesenje titule.

Strateg domaćih naglašava da je najvažnije kako će tabela izgledati nakon 30. kola. Ipak, u Širokom vjeruju kako mogu pobijediti velikog rivala.

"Ako budemo na željenom nivou, a nema razloga da ne bude tako, onda se ne bojim za rezultat u derbiju“, kazao je Musa.

Napadač tima sa Pecare Krešimir Kordić kratko je podvukao: "Očekujem pobjedu“.

Gosti iz Mostara nadaju se da uz pomoć navijača mogu doći do povoljnog ishoda u ovom dvoboju. Ističu kako sa dosta optimizma očekuju sudar u Širokom Brijegu.

Sarajevo će na Koševu bez gledalaca (zbog suspenzije stadiona) dočekati Rudar iz Prijedora. Bordo tim je pod imperativom pobjede, a prvi šef struke Husref Musemić potcrtava da njegovi izabranici nemaju pravo na kiks.

"Koliko su dešavanja sa utakmice protiv Borca utjecala na igrače, ostaje da se vidi. Vule Trivunović nema pravo igrati, a Jevtić je bolestan. Oni igrači koji su igrali protiv Borca, bit će u kadru i protiv Rudara. Uz poštovanje prema protivniku, mi zaista više nemamo ni milimetra prostora da razmišljamo o bilo čemu drugom osim o pobjedi", najavio je Musemić.

Gosti naglašavaju kako na najveći bh. stadion neće doći sa bijelom zastavom. Mladost iz Velike Obarske ugostit će i pokušati pobijediti Travnik.

Raspored i satnica:

Nedjelja

Mladost – Travnik 15:30 sati (prijenos na BHT1) Sarajevo – Rudar Prijedor 15:30 sati (prijenos na Moja TV) Široki Brijeg – Zrinjski 17:00 sati (prijenos na Arena Sport)

Rezultati utakmica odigranih u subotu

Leotar – Radnik 1:2 Olimpic - Vitez 1:0 Čelik – Željezničar 2:2 Velež – Zvijezda 1:1 Borac – Slavija 2:0