Nogomet
12

Željo dočekuje Radnik, Velež želi nanijeti prvi poraz Olimpicu

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tri preostale utakmice 5. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Lider Željezničar na Grbavici dočekuje Radnik iz Bijeljine. Plavi žele nastaviti pobjednički niz na svom terenu. Ipak, svjesni su da za tri boda moraju dati maksimum.

"Cilj Željezničara je da uvijek ide na pobjedu bez obzira igramo li kući ili na strani. Dat ćemo sve od sebe da potvrdimo kontinuitet dobrih igara i protiv Radnika ubilježimo pobjedu", rekao je Đurbuzović na konferenciji za medije.

U timu iz Bijeljine naglašavaju kako u Sarajevo ne dolaze sa bijelom zastavom. Svakako treba naglasiti da je Radnik prošle sezone uspio osvojiti bod u Dolini ćupova.

Veležu na megdan stiže Olimpic. Rođeni su pružili dobru partije u prošlom kolu na Bilinom Polju. Sa mnogo optimizma dočekuju Vukuve u namjeri da im nanesu prvi prvenstveni poraz.

Gosti iz Sarajeva vjeruju da mogu nastaviti seriju dobrih rezultata.

Zanimljivo će biti i u Bijeljini gdje Mladost iz Velike Obarske dočekuje ove favorizovani Borac. Domaći će težiti da ostvare prvu tricu i na taj način da se približe sredini tabele. Međutim, svjesni su domaći kvaliteta izabranika Dragana Jovića. Sve u svemu očekuje se interesantan dvoboj.

Rezultati utakmica završenih u subotu:

Zvijezda – Široki Brijeg 2:0 Rudar Prijedor – Leotar 2:2 Vitez – Zrinjski 1:1 Travnik – Slavija 1:1 Sarajevo – Čelik 3:0

Nedjelja Velež – Olimpic 17:00 sati (prijenos na BHT1) Mladost – Borac 17:00 sati Željezničar – Radnik 20:00 sati