{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blatter ipak objavljuje dokumente o korupciji?

S
18.10.2011. u 17:41
0
7
Blatter ipak objavljuje dokumente o korupciji?
0
Blatter ipak objavljuje dokumente o korupciji?
Sepp Blatter
FIFA je do sada blokirala sve pokušaje novinara da javnosti prezentuju dokumente o korupciji.
Britanska medijska kuća saznaje da će se Blatter tokom predstojećeg sastanka FIFA-e u Cirihu založiti za objavljivanje ovih dokumenta. Sastanak počinje za dva dana.

Dokumentacija se odnosi na krivičnu istragu o kolapsu kompanije ISL, bivšeg marketinškog partnera Svjetske fudbalske organizacije.

Vjeruje se da su visoki zvaničnici FIFA-e primali mito u zamjenu za davanje sponzorskih ugovora i prava ISL-u na televizijske prenose utakmica sa svjetskih prvenstava tokom devedesetih.

Prošle godine, advokati svjetske kuće fudbala i zvaničnici platili su 5,5 miliona švicarskih franaka za sporazumno rješavanje slučaja i zaštitu identiteta osumnjičenih.

BBC je u reportaži prošle godine iznio tvrdnju da su dva osumnjičena zvaničnika bili bivši predsjednik FIFA Joao Havelange u njegov zet Ricardo Teiseira.

U emisiji je rečeno da je Teiseira primio mito od šest miliona funti od kompanije "Sanud", koja je bila registrovana u poreskom raju Lihtenštajnu.

Brazilsko Odjeljenje za prevare pokrenulo je istragu o ovim optužbama. U izvještajima se navodi da istražitelji žele da švicarski sudovi objave dokumente o ovom slučaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: