{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FIFA treba naručiti nezavisnu istragu o korupciji

T
16.8.2011. u 12:41
0
0
FIFA treba naručiti nezavisnu istragu o korupciji
0
FIFA treba naručiti nezavisnu istragu o korupciji
Transpareny International, vodeća svjetska nevladina organizacija posvećena suzbijanju korupcije i kriminala, preporučila je Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) da naruči nezavisnu istragu o optužbama za korupciju unutar svojih redova.
Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter tražio je savjet Transparency Internationala nakon skandala s kupovanjem glasova i pokušajima podmićivanja prilikom izbora domaćina svjetskih prvenstava, kao i izbora za prvog čovjeka FIFA-e. Afere su narušile reputaciju i vjerodostojnost vodeće svjetske nogometne organizacije zbog čega Transparency International predlaže da se provedu nužne reforme koje bi nadgledalo nezavisno tijelo sastavljeno od navijača, sponzora, predstavnika klubova i novinara.

Također najveća svjetska antikorupcijska organizacije predlaže FIFA-i da objavi svoja detaljna finansijska izvješća koja bi uključivala i podatke o platama i premijama svih službenika, zatim da stane u zaštitu zviždača iz vlastitih redova, da ograniči mandate izabranim dužnosnicima, te da insistira da svi nacionalni savezi provedu reforme koje su nužne prije nego što im bude dozvoljen nastup na velikim takmičenjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: