{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novinari odbili učešće u antikorupcijskom programu

T
6.1.2012. u 15:00
0
5
Novinari odbili učešće u antikorupcijskom programu
0
Novinari odbili učešće u antikorupcijskom programu
Sepp Blatter
Trojica istraživačkih novinara koji su se specijalizirali za korupcijske afere unutar Međunarodne nogometne federacije (FIFA) odbili su sudjelovati u FIFA-inom antikorupcijskom programu.
Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter isti je formalno odlučio pokrenuti formiranjem Solucijskog vijeća, koje bi unutar FIFA-e krenulo u borbu protiv korupcije.

Jens Weinreich, Andrew Jennings i Jean-Francois Tanda, trojica novinara koje je Blatter pozvao da se uključe u komisiju, poslali su mu negativan odgovor obrazloživši ga stavom da je tijelo koje je pokrenuto ima samo kozmetičku svrhu.

"Ono je dizajnirano da štiti Blattera a ne da se obračuna sa skandalima poharanom FIFA-inom organizacijom. Ono nema nikakvu praktičnu svrhu niti je istinski neovisno", objasnili su novinari u pismu švicarskom antikorupcijskom ekspertu Marku Piethu, koji predsjedna komisijom.

Također, trojica su taksativno nabrojali 20 koraka koje FIFA i Blatter moraju poduzeti kako bi pokazali da im je usitinu stalo do reformi odnosno borbe protiv korupcije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: