Nogomet
173

Blagojević za Klix.ba: Teže je bilo igrati derbi na Grbavici nego na Koševu

Piše: E. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jovan Blagojević je jedan od najboljih igrača Željezničara, a u ovoj sezoni je propustio samo dvije utakmice. I u nedjeljnom vječitom derbiju protiv Sarajeva Blagojević je bio ponajbolji igrač susreta.

Prije početka susreta Sarajevo je bilo smatrano favoritom, no izabranici Edisa Mulalića su uspjeli dokazati da su u ovom trenutku, ipak, bolja ekipa. O utiscima sa Koševa Blagojević u razgovoru za Klix.ba kaže:

"Mislim da u derbijima nikad nema favorita jer je to posebna utakmica sa puno naboja i gdje se nikad ne može predvidjeti rezultat bez obzira na formu ekipa i položaj na tabeli. Utakmica je bila jako teška i tvrda sa dosta prekida, ali mislim da smo odigrali disciplinovanije i sa vise želje za pobjedom od Sarajeva. To i veliku podršku naših navijača vidim kao glavne razloge naše pobjede", smatra Blagojević.

Blagojević je u Željezničar došao pred početak ove sezone i igrao je oba derbija.

"Možda mi je za nijansu teži bio derbi na Grbavici jer je to bio moj prvi vječiti derbi, ali je utakmica bila jako slična ovoj sa Koševa. Derbi je uvijek teška, a ujedno i najljepša utakmica u sezoni zbog rivaliteta i atmosfere, ali upravo zbog toga najviše volim takve utakmice", kaže Blagojević.

Željo je nastavio nevjerovatan niz od devet uzastopnih pobjeda u prvenstvu. Vezni igrač Plavih se nada da Željezničar može nastaviti taj niz nastaviti i u idućem kolu protiv Zrinjskog.

"Ostvarili smo jako dobar rezultat u prvenstvu, gdje su nas skoro svi već otpisali u toj borbi za Evropu. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i u petak uz pomoć naših navijača savladati Zrinjski koji je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi, što pokazuje i tabela", nada se Blagojević.

Njegova ekipa je pobjedom u derbiju prestigla Sarajevo i sada je korak ispred komšija s Koševa u borbi za Evropu.

"Ovom pobjedom protiv Sarajeva smo došli do pozicije koja vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu. Sada je sve u našim rukama i mislim da imamo dobre šanse da ostanemo na toj poziciji", rekao je Blagojević.