Nogomet
0

Ivan Lendrić za Klix.ba: Protiv Mladosti samo pobjeda dolazi u obzir

Piše: D. B.
Ivan Lendrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivan Lendrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željezničar će u 21. kolu Premijer lige BiH ugostiti Mladost iz Doboja kod Kaknja, a napadač Plavih Ivan Lendrić očekuje isključivo pobjedu.

Lendrić je u Željezničar stigao tokom zimskog prelaznog roka i brzo se uklopio u tim trenera Edisa Mulalića.

"Odlično sam se uklopio u ekipu, igrači su me lijepo primili i mnogo im hvala na tome. Sarajevo je velik, lijep grad, zaista mi ništa ne fali. Najviše se družim sa Sinišom Stevanovićem, ali ima još nekoliko igrača s kojim često provodim vrijeme", izjavio je Lendrić za portal Klix.ba.

On je već pokazao da se radi o kvalitetnom pojačanju.

"Odigrao sam tri utakmice i postigao dva pogotka, što nije loše. Ipak, najbitniji je dobar start ekipe, imamo tri pobjede", rekao je dvadesetčetverogodišnji Splićanin.

Željezničar se trenutno nalazi na šestoj poziciji sa 34 boda. Evropuće biti teško izboriti, ali Plavi šansu vide u Kupu BiH, gdje su gotovo osigurali polufinale.

"U ligi će biti teško, ali se nećemo predati. Ako budemo pravi do kraja, možemo izaći u Evropu. Cilj nam je da idemo iz utakmice u utakmicu. Što se tiče Kupa BiH, želimo osvojiti trofej, jer Željezničar nije osvojio ni jedan u proteklih nekoliko godina. Dat ćemo sve od sebe", kazao je Lendrić.

U 21. kolu Željezničar na Grbavici u nedjelju dočekuje Mladost iz Doboja kod Kaknja, a jedini prihvatljiv rezultat je pobjeda.

"Na Grbavici smo favoriti protiv svakoga. Samo pobjeda dolazi u obzir, ne samo protiv Mladosti, nego protiv svake gostujuće ekipe", završio je Lendrić.