Nogomet
112

Lendrić za Klix.ba: Nije mi strano dati gol Sarajevu, postigao sam dva u dresu Zrinjskog

Piše: D. B.
Ivan Lendrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivan Lendrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vječiti rivali Sarajevo i Željezničar danas na stadionu Asim Ferhatović Hase igraju 107. gradski derbi. Najveća prijetnja po gol Bordo ekipe definitivno će biti napadač Plavih Ivan Lendrić, hrvatski nogometaš koji je već tresao mrežu tima sa Koševa igrajući u dresu Zrinjskog u sezoni 2010/2011. U razgovoru za Klix.ba je rekao da se nada da će ponovo biti strijelac.

Lendrić je o značaju sarajevskog derbija naučio nakon dolaska na Grbavicu, a danas će imati priliku odigrati svoj prvi u plavom dresu. Sjajni napadač priželjkuje dobar rezultat.

"Slagao bih kad bih rekao da znam mnogo o sarajevskom derbiju. Ranije nisam znao gotovo ništa, pa čak i dok sam igrao za Zrinjski. Imao sam utakmice protiv Sarajeva i Željezničara, ali nikad nisam nešto posebno pratio. Ipak, kada sam došao u Želju, shvatio sam da je to jedan veliki rivalitet. Navijačima je maltene bitno da dobijemo samo tu utakmicu, a do kraja šta bude. Njima je važno da pobijediš gradskog rivala. Sigurno da je lijepo igrati derbi, ovo će biti moj prvi i nadam se dobrom rezultatu", izjavio je Lendrić.

Igrajući za mostarski Zrinjski, Lendrić je protiv Sarajeva postigao dva gola. Iako mu je želja da ponovo pogodi, njemu je najvažnije da Željo pobjedi rivala.

"Nije mi strano dati gol Sarajevu. Njima sam već postigao dva gola dok sam bio u dresu Zrinjskog u Mostaru, kad smo ih dobili 4:2. Priželjkujem gol u derbiju, kao i u svakoj utakmici. Sretan sam ako mogu pomoći ekipi, ali bih potpisao da bilo ko zabije gol, samo da mi pobijedimo. Strijelci nisu bitni, važno je da Željezničar igra dobro i pobjeđuje. Na kraju, ne igra Lendrić, Bekrić ili neki drugi pojedinac Evropsku ligu, igra je Željo. Klub je najbitniji", rekao je ubojiti napadač.

Favorita u derbiju, kao i obično, nema.

"U derbiju nema favorita. Možda je u tom prvom dijelu sezone Sarajevo bilo dupli favorit protiv Želje, ali su Plavi dobili utakmicu. U prvenstvu smo sada mi u malo boljoj formi , imamo sve pobjede, ali se može dogoditi da oni nas dobiju. Nezahvalno je prognozirati derbi, pogotovo kad ekipe imaju dobre igrače. Smatram da neće presuditi domaći teren, nego inspiracija ekipe", završio je Lendrić.

Sarajevo i Željezničar igraju danas od 17:00 sati.