Nogomet
30

Bivši igrač Cityja: Pellegrini je napravio skandalozan gaf

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Bivši vezni nogometaš Manchester Cityja Dietmar Hamann (40) kritizirao je menadžera Građana Manuela Pellegrinija zbog propusta u sinoćnjoj utakmici Lige prvaka protiv Bayerna.

Istina, City je slavio na gostovanju u Minhenu 3-2 preokretom u drugom poluvremenu, ali ono zbog čega se Pellegrini našao na udaru kritika je činjenica da u klubu uopće nisu bili svjesni da su mogli osvojiti i prvo mjesto i tako imati lakšeg suparnika u osmini finala.

Naime, James Milner zabio je u 62. minuti za vodstvo Cityja 3-2, a u tim je trenucima Građanima trebao samo još jedan gol da prestignu Bayern, budući je u prvom međusobnom susretu na Etihadu bavarski sastav slavio 3-1, a ukupno su osvojili identičan broj bodova, 15.

Pobjedom rezultatom 4-2 City bi u osmini finala, primjerice, izbjegao suparnike poput Barcelone ili Real Madrida, ali Pellegrini se svejedno odlučio ostaviti najboljeg napadača Sergija Agüera na klupi svih 90 minuta, dok je u 88. minuti napadača Edina Džeku zamijenio Jackom Rodwellom.

"To je veliki gaf. To se nije smjelo dogoditi. Cijelo trenersko osoblje Cityja se nije proslavilo. Bayern je osvojio oko 60 miliona funti osvajanjem Lige prvaka. Plasman među osam najboljih ili ispadanje, razlika je u milionima funti. Da je Manchester City osvojio grupu, igrali bi protiv suparnika poput Basela, Schalkea, Bayera, Olympiacosa, Zenita ili Porta i bez izraza nepoštovanja prema tim ekipama, prošetali bi se u četvrtfinale. Ovako je veliko pitanje hoće li biti tamo. Ovo je za njih velika pobjeda, ali još jedan gol bi odigrao veliku razliku. City će sada igrati protiv Reala, Barcelone, Atletica ili PSG-a ukoliko Chelsea i Arsenal osvoje svoje grupe", rekao je Hamann za talkSport te dodao:

"Oprostite gospodine Pellegrini, ali menadžer je samo dobar koliko i njegovo osoblje. Sigurno ima devet ljudi iza sebe i smiješno je da niko od njih nije bio svjestan da bi ih još jedan gol doveo na vrh. To je skandalozno".

Upitan nakon susreta da li je kod vodstva 3-2 bio u iskušenju da uvede Agüera u igru, Pellegrini je očito bio potpuno nesvjestan da im je nedostajao samo jedan gol za osvajanje prvog mjesta.

"Možda da smo zabili četvrti gol bih napravio tu izmjenu. Bilo je važno biti prvi u grupi, ali ne i najvažnije. Arsenal u nedjelju je bio prioritet ispred ove utakmice. Rekao sam da je jako teško pobijediti s tri gola razlike", rekao je zbunjeni Pellegrini.