Nogomet
1

Pellegrini: Aguero nije povrijeđen

FENA
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini izjavio je da navijači ne trebaju strahovati zbog zdravstvenog stanja Sergija Aguera nakon što ga je zamijenio u poluvremenu utakmice protiv Viktorije Plzen (4:2).

Argentinski reprezentativac briljira u ovoj sezoni, a seriju golova nastavio je i u jučerašnjem meču pogotkom s bijele tačke za vodstvo Cityja od 1:0. To mu je bio 15. gol u posljednjih 12 utakmica.

Aguera je zamijenio Jesus Navas, a Pellegrini to objašnjava činjenicom da je želio Argentincu dati više vremena za odmor uoči nedjeljnog gostovanja Swanseaju.

"Nema nikakvih problema. On je na početku utakmice znao da će igrati samo 45 minuta", kazao je čileanski stručnjak.

Nakon pobjede Baayerna u gostima nad CSKA, Cityju će za preuzimanje liderske pozicije u grupi D biti potrebna pobjeda od najmanje 3:0 u Minhenu, u posljednjem kolu grupne faze. No, Pellegrini navodi da to nije prioritet kluba.

"Mislim da je u ovom trenutku Premier liga važnija. Pokušat ćemo da pobijedimo Bayern, ali trijumfovati 3:0 protiv takve ekipe nije lako. To je važan meč, ali je važniji onaj što slijedi nakon njega, protiv Arsenala", dodao je.

Engleski viceprvak primio je dva pogotka od Viktorije, što zabrinjava Pellegrinija koji navodi da ekipa mora napredovati kada je u pitanju odbrana.

"Svaki put kada primimo pogodak ja sam zabrinut jer nešto nismo uradili kako treba. Plzen nam je postigao dva gola i imali su još dvije ili tri šanse. Prošlu utakmicu, CSKA je postigao (dva gola). Važno je da postižemo golove, ali moramo još napredovati", dodao je Pellegrini.