Nogomet
0

Bilić: Nećemo praviti selfije sa zvijezdama Arsenala

Anadolija
Slaven Bilić (Foto: EPA)
Slaven Bilić (Foto: EPA)
Hrvatski fudbalski stručnjak i trener turskog prvoligaša Bešiktaša Slaven Bilić, uoči sutrašnje prve utakmice play-offa Lige prvaka protiv Arsenala, izjavio je da će njegova ekipa dati maksimum kako bi bila uspješna.

"Dobro poznajemo protivnika i puno smo se spremali za utakmicu sa Arsenalom. Mogu reći da smo u potpunosti spremni i nećemo se predati. Imamo poštovanje prema Arsenalu jer to je jedan od najboljih evropskih klubova. Međutim, svakako i mi imamo planove i snove i sve ćemo učiniti da ih ostvarimo", poručio je Bilić. 

Podsjetio je da Arsenal već 18 godina radi sa istim trenerom te da posjeduje vrlo kvalitetne igrače, prema tome, "za očekivati je da će biti veoma spremni u sutrašnjem susretu". 

Na pitanje novinara vezano za tvrdnje o "pogrdnim riječima" Arsena Wengera na račun Bešiktaša, Bilić je kazao da već dugo godina lično poznaje Wengera, te je negiravši navode, rekao da on nije čovjek koji bi uvrijedio bilo koji klub. 

Bilić je istakao i da je činjenica da je Arsenal u sutrašnjoj utakmici favorit, ali i podvukao:

"Oni su favorit, ali neka niko ne očekuje da ćemo sutra izaći na teren kako bi osvojili srca protivničkog tima. Zar mislite da će naši igrači sutra praviti selfije sa igračima Arsenala Artetom, Giroudom ili Alexisom Sanchezom. Mi ćemo sutra dati sve od sebe". 

Utakmica između Bešiktaša i Arsenala sutra se igra u Istanbulu od 20:45 sati.