Nogomet
0

Bilić: Pobjeda nad Arsenalom neće biti čudo

Anadolija
Slaven Bilić (Foto: AFP)
Slaven Bilić (Foto: AFP)
Trener turskog Bešiktaša Slaven Bilić, uoči utakmice protiv engleskog Arsenala, rekao je da ne bi bilo čudo izbaciti Arsenal.

Bilić, u izjavi za engleske medije uoči utakmice koja će biti odigrana 19. augusta u Istanbulu u okviru play offa Lige prvaka u fudbalu, kazao je da je Arsenal favorit i da je to bio jedini klub s kojim nisu željeli da se sastanu u play offu.

"Wengerove ekipe gledamo već 20 godina. Igraju brzo. Ali ne znači ako je Arsenal favorit, da ćemo se predati i da se nećemo boriti. Bešiktaš je klub koji ima 15 miliona navijača. Navijači me zaustave na ulici i kažu da je Arsenal već gotov. Radim u jednom velikom klubu i pod pritiskom sam. Ako pobijedimo Arsenal, to neće biti čudo", kazao je hrvatski stručnjak.

Bilić je podsjetio da Arsenal ima opasnih igrača poput Alexisa Sancheza i Aarona Ramseya, te dodao:

"Arsenal je uradio dobar korak kupivši Alexisa Sancheza. Ali, ipak, mislim da je Ramsey najbolji fudbaler u ekipi Arsenala. Ramsey nije brz igrač, nema ni fudbalski um poput Scholesa ili borbenost poput Roya Keanea, ali za svaku njegovu karakteristiku možemo dati ocjenu 9 od 10".

Bešiktaš će dočekati Arsenal 19. avgusta u Istanbulu, a uzvratna utakmica će biti odigrana 27. avgusta u Londonu.

Na utakmici će pravdu dijeliti srbijanski sudija Milorad Mažić. Mažićevi pomoćnici biti će Milovan Ristić, Dalibor Đurđević i Vladimir Jovanović.